Quantcast
Radio1_v_zivo


Zamudil na razgovor za službo, ker je neznancu pomagal menjati gumo! Vstopil pisarno in obnemel ...
WOW | 28. 9. 2020 8:01
Niti sanjalo se mu ni, da je gumo pomagal menjati direktorju podjetja, kamor je šel na razgovor
Ključne besede:     pomoč    služba    guma    razgovor    direktor    podjetje    šok    sreča
Vedel, da bo zamudil na razgovor, a vseeno pomagal neznancu zamenjati gumo

Avtomehaniku Jimmyju se je nekega dne v delavnici pojavila kriza. Imel je premalo dela in zaradi tega premalo denarja, da bi z zaslužkom lahko preživel. Okoliščine so ga prisilile, da si najde novo službo in je poslal prošnjo v nekaj podjetij. In tako je dobil povabilo na razgovor nekega pomembnega podjetja. Želel si je, da bi dobil delo pri njih, ko se je na dan razgovora skoraj vse zalomilo. Razgovor je imel ob 10. uri zjutraj, a se je na pot odpravil kar uro in pol prej, čeprav je imel z avtobusom do tja dobrih 45 minut.

Ko je prispel, pa je na izstopni avtobusni postaji v bližini podjetja čez cesto zagledal starejšega možakarja, ki je nerodno klečal pri avtu in opazoval izpraznjeno gumo. Stopil je do njega in ga prijazno vprašal, če mogoče potrebuje pomoč, čeprav se je zavedal, da se bo morda umazal ali celo zamudil na razgovor. Do razgovora je imel le še slabe pol ure, a mu je vseeno pomagal.

Starec je bil zadovoljen, ko mu je ponudil pomoč, saj ni vedel, kako naj sploh dvigne avto. Jimmy je vse storil zelo profesionalno, saj je kot bivši mehanik imel veliko izkušenj. A kljub temu se je zataknilo pri vijačenju, saj je bila guma zelo zategnjena in se je moral precej naprezati, da mu je uspelo. Ko je naredil vse potrebno in popravil avto, pa je videl, da na razgovor zamuja že 5 minut, do podjetja pa je imel vsaj še 10 minut hoje. Starec ga je vprašal za račun, a Jimmy ni želel ničesar. Nato pa se je moški ponudil, da ga vsaj zapelje do podjetja, kjer ima razgovor. Jimmy je bil takoj za, saj je s tem pridobil še nekaj minut.

Starec ga je zapeljal pred stavbo, Jimmy se mu je lepo zahvalil in izstopil. Pred vrati pisarne, v kateri so potekali razgovori, je čakalo ogromno ljudi. Eden izmed kandidatov mu je povedal, da direktorja še ni, kar mu je odleglo.
Čeprav je imel umazano srajco in roke, se je uspel nekoliko obrisati, a žal ni imel ničesar za preobleči. Vseeno se je odločil, da poskusi. Kandidati so hodili iz pisarne in kmalu je bil na vrsti on.

Ko je vstopil v pisarno, pa je obstal. Direktor podjetja, h kateremu je prišel na razgovor je bil namreč tisti možakar, kateremu je pomagal zamenjati gumo.

»Takoj, ko ste povedali, da se odpravljate na razgovor v moje podjetje in da boste verjetno zaradi tega zamudili, a ste se kljub temu odločili, da mi pomagate sem se odločil, da vzamem prav vas, brez da bi sploh opravil razgovor, tako kot z ostalimi. V podjetju želim namreč ljudi, ki vidijo sočloveka in imajo srce. Dobrodošli v moji ekipi!«
je dejal direktor in ga zaposlil.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del