Quantcast
Radio1_v_zivo


Slekla oblačila in pokazala, kakšna je v resnici! Priznala, da zaradi tega večkrat joka in močno trpi
WOW | 26. 9. 2020 8:58
Dekletu so se na koži pojavljajli moteči ekcemi, ki jih povzroča intolerance na hrano
Ključne besede:     ekcem    intoleranca    koža    presna    prehrana    zdravje    dieta
Kožno bolezen pozdravila s prehrano

22 – letna Paula iz Krakowa na Poljskem že od malih nog boleha za neprijetno boleznijo – na koži se ji pojavljajo moteči ekcemi, ki jih povzroča intolerance na določeno hrano. Že od malega mora nadomeščati navadno kravje mleko s sojinim.

Leta 2017 se je preselila v Anglijo. Opazila je, da se stanje njene kože vidno slabša. Uživanje antihistaminov in steroidnih krem, ki jih je redno uporabljala za lajšanje ekcema, so se izkazali za neučinkovite. Njena koža se je začela dobesedno lupiti in odpadati, začele pa so se ji pojavljaljati tudi odprte rane, ki so jo bolele pri vsakem gibu oz. premikanju.


Mnogo dni je preživela in prejokala v postelji, v groznih bolečinah, ujeta v pekočo kožo. Kakšen dan so bile bolečine tako hude, da ni bila sposobna opraviti niti enostavnih dnevnih opravil, kot je tuširanje ali priprava kosila. Postajala je vedno bolj depresivna in izolirana od vseh ljudi.


Nasvet, kako svojo kožo ozdraviti, je iskala na svetovnem spletu. Naletela je na različna mnenja, najbolj pa jo je prepričal nasvet o presnem prehranjevanju – torej surovi zelenjavi in sadju. Sestavila si je dieto in uživala le surovo hrano, predvsem eksotično sadje in oreščke – izločila pa je gluten, sladkor, krompir, olja, žitarice. Vsako jutro je začelo z napitkom iz sadja in verjela, da ji to pomaga!

“Že od rojstva trpim za to boleznijo, v najhujši fazi se niti stuširati nisem mogla, vse me bolelo in peklo, moja koža je odpadala vsepovsod, bilo je vedno huje in huje. Občutek semi mela, da moje telo gori in vonj moje kože je bil ogaben, kot gnilo meso!”

 

Z vztrajnostjo in vestno dieto se je njeno stanje vidno izboljšalo, izgubila je tudi nekaj kilogramov in se z veliko lepšo kožo lahko podala svojim sanjam naproti – postati manekenka! Svoje želje nikoli prej ni mogla uresničiti, saj jo je pri tem ovirala ta neprijetna kožna bolezen.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del