Quantcast
Radio1_v_zivo


Ni hotela vstati iz postelje, ko je mami zaupala, KAJ JE NAREDILA! Zastalo ji je srce, takoj jo je odpeljala v bolnišnico
Žalostno | 23. 9. 2020 12:15
8-letnica hotela storiti samomor, potem, ko so jo v šoli vsak dan mučili in ustrahovali
Ključne besede:     šola    otrok    ustrahovanje    agresija    samomor    pouk    nasilje    žalostno    strah
Deklica se je zaradi nasilja v šoli hotela ubiti

8-letna deklica Lilly je bila čisto normalen otrok, z ljubečo družino ob sebi in je tako kot vsi otroci hodila v šolo. Vse je bilo v redu, dokler deklica ni menjala šole. V novem okolju se je začela spreminjati, postajala je vedno tišja in tišja, zaprta vase in ni se želela več družiti z ostalimi otroki.


Ko je bila Lilly še veselo dekle

Mama jo je spraševala kaj se dogaja, ali je kaj narobe, zakaj se zdaj vede drugače kot nekoč. Nikoli ji ni želela odgovoriti. Mama je vztrajala, da ji pove, kaj je narobe. Povedala ji je, kaj ji delajo sošolci v šoli in da ji govorijo grozne stvari. Tako kot bi verjetno to storila vsaka mama, je tudi ta najprej poklicala v šolo. Želela je izvedeti čimveč in prosila za pomoč. Šola se na to ni odzvala.

Lilly je postajala vedno bolj depresivna. V šoli so jo otroci nenehno mučili, jo vlekli za lase, jo tepli, potiskali v omarice, ji stopali na noge in se nad njo agresivno izživljali. Ni si več želela hoditi v šolo, izgovarjala se je, da je bolna. Mama je še naprej želela stvari razčistiti s šolo in nekako preprečiti tako nasilje. S šolo ni našla skupne rešitve, saj so jo enostavno ignorirali, od Lilly pa zahtevali, da se vrne nazaj v šolo in redno obiskuje pouk.


Lilly v bolnici potem, ko je pojedla veliko količino tablet

Nekega jutra, ko je želela hčerko zbuditi, da se odpravi v šolo, pa je videla, da izgleda zelo slabo. Priznala ji je, da je pojedla veliko količino tablet, saj se je želela ubiti. Šokirana mama jo je odpeljala v bolnišnico, kjer so pravočasno ukrepali in deklico rešili, naslednji dan je bila že stabilna.

Takoj po poskusu samomora, se je mama odločila, da deklico izpiše iz šole, saj očitno ne znajo reševati problemov. Šola se na njene prošnje ni nikoli odzvala. Mama je nato kontaktirala še starše otrok, ki so Lilly ustrahovali, vendar so se ji vsi smejali ter jo preklinjali.

Fotografijo Lilly v bolnišnici, je mama pokazala tudi staršem otrok, ki so trpinčili

Mama je želela opozoriti vse starše na problem utrahovanja in trpinčenja otrok na šoli in v veliki večini naletela na gluha ušesa. Toliko o empatiji v šoli in med vrstniki. Vsekakor pa za vsakim šoloobveznim otrokom stoji oziroma naj bi stal tudi odgovoren starš!

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del