Quantcast
Radio1_v_zivo


ZGODOVINSKO!!! Tadej Pogačar KOT PRVI SLOVENEC osvojil Tour de France!
Ekskluzivno | 19. 9. 2020 18:53
Jutri se nam bo v živo iz Elizejskih poljan javil Miha Deželak - spremljaj nas!
Ključne besede:     kolesarstvo    zaključek    tour    de    France    legendarno    zmaga    Primož Roglič    Tadej Pogačar    zgodovinsko    šport    rumena
21-letni Tadej prvi Slovenec, ki je osvojil zmago na Tour de France!

''Legendarno, nepozabno, spektakularno, zgodovinsko, neponovljivo, ...'' so besede, ki opišejo včerajšnjo neverjetno etapo, ko je 21-letni Tadej Pogačar pometel s konkurenco in zmagal na največji kolesarski dirki na svetu Tour de France. Od starta do cilja je bil brez milosti in na vso moč pritiskal na pedala do konca. Videti je bilo, da ga ne more nič zaustaviti, je čisto v svojem svetu in je na vrhuncu moči.

Premagal je najboljše kolesarje na svetu in kot prvi Slovenec osvojil zmago na Touru. Tadej je tako dobil tretjo etapo in prevzel rumeno majico. Poleg rumene pa bo s seboj domov odnesel še pikčasto majico za najboljšega ''gorskega'' kolesarja in belo majico za najboljšega mladega kolesarja.


''Zdi se mi da sanjam, ne vem kaj naj rečem, to je neverjetno,'' je povedal po koncu tekme in še dodal: ''To smo sanjali od začetka in uspelo nam je,'' je povedal in rekel, da mu brez izjemne ekipe ne bi uspelo ter so tudi oni tisti, ki so zasluženi za njegovo zmago.

Lahko rečemo, da je bil mladi Pogačar izjemno pripravljen, poznal je vsak košček proge in točno vedel, kaj ga čaka. Ko so ostali kolesarji na klancu popuščali, je on pridobival na moči in gnal do konca. Dejal je še, da v zadnjih 6 kilometrih v slušalko ni slišal nobenega navodila ekipe, saj so bili navijači ob cesti enostavno preglasni, a mu je uspelo. Gnal je do konca in prišel na cilj. Za 1 minuto in 21 sekund je premagal najbližjega in naredil preobrat v skupnem seštevku in nas pustil odprtih ust. Od nekdaj je sanjal, da bi osvojil ta velik naslov in zdaj so se sanje uresničile. 

Na cilju čisto brez besed in videti je bilo, da se še ni čisto zavedal, kaj je osvojil.


Ne pozabimo pa omeniti tudi izjemnega Primož Rogliča, ki je vse do danes nosil rumeno majico in mu je šlo do današnje etape kot po maslu. Bil je na vrhuncu moči, a mu je žal na koncu zmanjkalo in je bil na vzponu Pogačar premočen. Roglič je tako osvojil 2. mesto in v intervjuju povedal, da je razočaran in upal na boljši izid. V naših očeh je tudi on zmagovalec in zavedamo se, da je dal vse od sebe ter pokazal izjemno pripravljenost. 

NE POZABI!

Jutri, v nedeljo, 20.9. pa se iz Elizejskih poljan javlja v živo tudi Miha Deželak, ki bo priča zaključku kolesarske dirke po Franciji. Spremljaj nas na Facebooku Radia 1, kjer se bo tudi javil v živo in nas poslušaj na radijskih sprejemnikih (Klikni tukaj!)
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila - lokalne volitve | Volilna pravila - referendumska kampanja | Seznam predvajanih del