Quantcast
Radio1_v_zivo


Posvojila afriško deklico in ko se je naučila njihovega jezika, je Z IZJAVO ŠOKIRALA! Takoj sta jo vrnila nazaj!
Žalostno | 18. 9. 2020 6:33
Deklico so afriški materi vzeli na silo in jo dali v sirotnišnico
Ključne besede:     posvojitev    otrok    mama    oče    starši    biološki    agencija    otrok    Afrika    Uganda    neverjetno    žalostno
Deklica jima je povedala, da je imela v Afriki ljubečo družino in da so jo pravi mami ukradli

Adam in Jessica Davis iz Ameriške zvezne države Ohio sta imela že štiri svoje otroke in se odločila za posvojitev še enega iz Afrike. Našla sta agencijo, ki se s tem ukvarja in kaj kmalu sta se odpravila v Ugando. Tam sta spoznala deklico po imenu Namata iz sirotišnice in v trenutku jima je prirasla k srcu. Vedela sta, da je prava in da jo morata posvojiti. In tako sta plačala okoli 15.000 dolarjev za ureditev vseh papirjev za posvojitev ter jo odpeljala v Ameriko. 


Družini se ni sanjalo, koga so posvojili

Ko sta jo pripeljala domov, se je za njo začelo popolnoma novo življenje. Imela je vse, kar ni imela doma. Vodo, hrano, lepe in tople obleke, hodila je v šolo in počela stvari, ki jih v svoji domovini ne bi mogla. Videti je bilo, da uživa, je srečna in vesela, da ima končno dom, ki si ga zasluži. 


Deklica je novi mami povedala, da je bila v Afriki srečna in ima tam ljubečo mamo

Po dobrem letu, ko se je naučila dobro govoriti angleško, pa je svoji novi mami zaupala nekaj, česar ni pričakovala.

Rekla ji je, da je bila v Ugandi srečna, da jo je njena mama imela rada in da jo je celo vsak dan pospremila v šolo. Nato so prišli neki ljudje in jo na silo odpeljali v sirotišnico oz. so jo ukradli mami.

Posvojiteljema je bilo namreč rečeno, da je dekličin oče umrl, mama pa je deklico zavračala in ni skrbela za njo, zato se ji je tudi dokončno odpovedala. A očitno nič od tega ni držalo. Nista mogla verjeti, kaj slišita in bila pretresena. Vedela sta, da tako ne bo šlo in bosta morala deklico vrniti pravi mami.  


Namata je bila odvzeta materi in prodana

Posvojitelja sta nato najela detektiva in raziskala zadevo. Našla sta pravo mamo deklice in se takoj odpravila preveriti situacijo. V šoku sta ugotovila, da je bila deklica pravzaprav s pomočjo trika odvzeta mami. Takoj sta organizirala Skype pogovor med malo punčko in njeno biološko mamo. Hitro sta uredila vse papirje in Namato vrnila tja, kamor spada.


Deklico so vrnili mami, ki je bila presrečna

Začele so se tudi preiskave agencije, ki je pomagala pri posvojitvi in ugotovili so, da je takšnih kršitev že ogromno. Pravim staršem rečejo, da gre otrok samo začasno v Ameriko, kjer bo imel plačan študij, s čimer se tudi strinjajo, saj mu želijo lepo prihodnost. 

Kasneje jim v podpis dajo pogodbo, kjer v malem tekstu piše, da se otroku za vedno odpovedujejo, a tega žal ubogi Afriški starši ne vidijo.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila - lokalne volitve | Volilna pravila - referendumska kampanja | Seznam predvajanih del