Quantcast
Radio1_v_zivo


Ni mogla zaspati, ker je smrčal! Začutila, da so rjuhe čisto mokre in videla njegov obraz ...
Žalostno | 3. 9. 2020 8:47
''Prižgala sem luč in videla, da je njegov obraz že čisto vijoličen in da ne diha''
Ključne besede:     smrčanje    smrt    dihanje    postelja    žalostno    bolezen    razmerje    bolečina
Umrl med spanjem

Lewis Little (25) je med spanjem močno smrčal, kar je njegovo dekle Liso Lee (25) izredno motilo in ga je večkrat na to opozorila. V resnici pa ni šlo za smrčanje, ampak za zvoke zraka, ki so počasi zapuščali bolno telo.


Lisi je danes žal, da ni že prej prepoznala simptomov te zahrbtne bolezni

''Mislila sem, da smrči in ga dregnila, da naj že neha! Rekla sem mu celo, da ga bom vrgla iz postelje, če ne bo nehal. Kasneje sem ugotovila, da so rjuhe čisto mokre in da z njim nekaj ni v redu. Prižgala sem luč in videla, da je njegov obraz že čisto vijoličen in da ne diha,'' je v solzah povedala 25-letna Lisa, ko je spoznala, da je njen partner umrl med spanjem in da v resnici ni smrčal, ampak vdihaval še zadnje vdihljaje zraka pred smrtjo.


Deček je bil star le nekaj mesecev, ko je Lewis umrl in je izgubil očeta

Zdravniki so ugotovili, da je 25-letnik trpel za redko srčno boleznijo imenovano Brugada sindrom. Gre za bolezen, pri kateri se pojavljajo nepravilnosti na srcu in motnje pri srčnem utripu. Mnogi bolniki imajo ob napadu hitrega bitja srca (supraventrikularna tahikardija) še več težav, kot so bolečine v prsnem košu, sili jih na vodo, nekatere na blato ali na bruhanje.

Redko bolezen so mu odkrili že leto dni nazaj, a z njo ni imel nobenih težav, zato ji niti ni posvečal prevelike pozornosti. Živel je normalno, bil aktiven in niti ni jemal zdravil.Lisa s sinom na partnerjevem grobu

Lisa danes krivi sebe, da že prej ni prepoznala simptomov in hitreje ukrepala ter mu rešila življenje. Zdaj je ostala sama s sinom in veliko bolečino v srcu. Danes je precej aktivna na področju te zahrbtne bolezni in želi o tem ozavestiti čim več ljudi.