Quantcast
Radio1_v_zivo


Družina naredila selfie, ko so pokazali PRAVO OZADJE fotografije, pa se je ljudem zavrtelo: ''TEGA NE BI SMELA NAREDITI!''
WOW | 2. 9. 2020 10:40
Z majhnima otrokoma sta se povzpela na tritisočaka
Ključne besede:     gora    aplinizem    starši    otrok    ekstrem    noro    družina    plezanje
Družina osvojila tritisočak in ga takole obeležila s selfijem

Povzpeti se na 3.308 visoko goro, kjer sta se leta 2004 smrtno ponesrečila britanska plezalca Julie Clover in Jules Cartwright je nekaj, kar marsikomu nažene strah v kosti. A ne družini Houlding. Na sam vrh sta se povzpela s svojima otrokoma, starima manj kot 10 let. 

Njihovo početje je marsikomu vzelo sapo, predvsem staršem, ki so bili mnenja, da sta nespametna zakonca svoja otroka spravila v nevarnost in tega ne bi smela početi. Profesionalni alpinist in plezalec Leo ter njegova žena Jessica, prav tako zagrizena plezalka sta na vrh 3.308 visoke gore Piz Badile priplezala s 3-letnim Jacksonom in 7-letno Freyo. 

Gora, ki leži med Švico in Italijo je precej nevarna,
saj se lahko vremenske razmere na taki višini precej hitro spremenijo, hkrati pa obstaja nevarnost rušenja skal in nevarnosti pri zdrsih. Jessica je sina, težkega 15 kilogramov večino časa nosila na hrbtu v nosilki, nekaj poti pa je celo preplezal sam. 7-letna Freya pa je celotno pot premagala čisto sama in postala najmlajša, ki ji je uspelo prilesti na vrh omenjene gore, kamor je človeška noga prvič stopila pred 153 leti.

Zakonca sta se na podvig dobro pripravila in točno vedela v kaj se spuščata. Leo je še pojasnil, da nikoli niso zašli v nevarnost in se je za to pot odločil, ker je zanj ''mala malica'' in bi vsakega posebej odnesel gor, če bi bilo to potrebno.Tako Freya, kot Jackson sta bila ves čas dobro varovana in imela popolno opremo, ki ju je ves čas varovala. 

Smrtno nevarna pot do vrha, ki je družini vzela dva dni, je potekala v treh delih. Neplezalni del so počasi prehodili, do samega vrha pa so se povzpeli po steni. Leta 2018 se je omenjena družina mudila tudi v Sloveniji in med drugim skupaj osvojila Triglav.''Super je bilo. Užival sem, ko sem lahko sam plezal in jedel bonbone,''
 
je bil kratek Jackson.