Quantcast
Radio1_v_zivo


Samo ENO DEKLE ima ''na sebi nekaj,'' zaradi česar je jokalo več let ... Včasih se sprašuje, zakaj ona
WOW | 3. 9. 2020 10:00
Amputirali so ji nogo, danes pa je model
Ključne besede:     dekle    noga    amputiranje    izguba    proteza    manekenka    samozavest
Marsikdo se obrne za njo, a je to ne gane več

28-letna Jessica Quinn je do svojega devetega leta starosti živela čisto normalno življenje, ko se ji je v nogi razvil osteosarkom - vrsta kostnega raka, ki se najpogosteje pojavlja v fazi rasti, to pomeni pri starejših otrocih in mladostnikih, le redko pa tudi pri starejših odrasli. Osteosarkomi lahko rastejo hitro in poškodujejo okolna tkiva. To pogosto povzroča bolečine. In točno to je bilo pri njej. Morali so ji amputirati nogo
, saj so se bali, da bi se rak razširil naprej. Po 14 urah je bila operacija uspešno končana, njeno življenje pa za vedno spremenjeno. Zbudila se je brez desne noge in se morala naučiti živeti drugače. Prenehala je nositi kratke obleke in kratke hlače. Počutila se je zelo ranljivo in na vsak način je želela pred očmi javnosti skriti, da ji manjka noga. Dolgo časa je jokala in se spraševala, zakaj ravno ona, ko je nekega dne dognala, da ne gre več tako naprej. Odločila se je, da sama pri sebi razčisti in naredi temu konec ter začne živeti s polnimi pljuči.Začela se je sprejemati takšno kot je in ob podpori družine ter prijateljev spoznala, da ni vse tako črno kot je videti. Naučila se je hoditi s protezo in čez čas je znova oblekla mini krila, tudi kopalke. 

Danes je model za športna oblačila, ambasadorka in je celo zasedla 3. mesto v šovu Zvezde plešejo. Je neustavljiva in zgled mnogim, ki ne najdejo smisla v življenju, pa čeprav so zdravi ter imajo vse dane možnosti za uspeh in srečo. Leta 2018 se je sprehodila po modni pisti na Fashion Weeku na Novi Zelandiji. Svoje telo se je naučila imeti rada in postala je precej bolj samozavestna.Počne čisto vse, kar počnejo njene vrstnice: plava, teče, hodi na ure boksa, pleše in še več. 

Čeprav je bila dolgo časa depresivna, pa ni nikoli imela izgovorov, da nečesa ne zmore. Počne ogromno stvari in uživa. Ne razume ljudi, ki so popolnoma zdravi, a imajo toliko izgovorov in so zaradi tega depresivni. Življenje zna biti sila preprosto, če si ga tako narediš.


Jessica je neustavljiva in zgled mnogim!
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila - lokalne volitve | Volilna pravila - referendumska kampanja | Seznam predvajanih del