Quantcast
Radio1_v_zivo


Na kavču dnevne sobe zagledal prizor, ki mu je vzel sapo! Ko je videl, OB KOM LEŽI HČERKA, se je prijel za glavo
Ljubezen in odnosi | 30. 8. 2020 8:50
17-letno hčerko na kavču zalotil z neznanim moškim
Ključne besede:     oče    hčerka    zet    zgodba    ganljivo    ljubezen    družina    spoštovanje
17 - letna hčer je na kavču spala z neznanim moškim

Oče iz te zgodbe si definitivno zasluži vse pohvale za potrpljenje in miren pristop – naredil je nekaj, kar verjetno marsikateri oče ne bi zmogel.

Nekega jutra, ko se je zbudil, je v dnevni sobi svojega doma na kavču zagledal prizor, ki mu je za nekaj sekund vzel sapo. Na kavču sta spala njegova 17-letna hči in mlad, neznan moški.

Po prizoru sodeč je sklepal, da sta imela strastno noč. Odločil se je, da ne bo naredil panike. Prav potiho je pripravil zajtrk, šel zbuditi ženo, sina in najmlajšo hčerko ter jim povedal, da spodaj v dnevni nekdo spi in naj bodo tihi. Zbrali so se za mizo in v en glas zaklicali: “Mladi mož!Zajtrk je pripravljen!”


Fotografija je simbolična


Neznani moški se je takoj prebudil, skočil pokonci, se hitro oblekel in previdno prisedel k dekletovemu očetu. Ta ga je premeril s pogledom in mladeniču je bilo vidno nerodno, hkrati ga je bilo malce strah.


Družina, z očetom na čelu je ob zajtrku spoznala, da je fant izredno prijeten in prijazen. 17 – letna hčerka je bila zelo zaljubljena vanj, povedala je, da je zelo pozoren in da lepo skrbi zanjo. Spodbujal jo je pri šolanju in ji pomagal, ko je bila bolna. Namenil ji je veliko svojega časa, velikokrat prišel na obisk, nikoli pa ni prespal ... do tega trenutka.


Po 8. mesecih je družini zaupal, da nima svoje družine, ni dokončal šolanja in nima redne službe.
 Bil je brezdomec, za seboj pa je imel kruto zgodbo. Njegov oče, ki ga je v otroštvu zlorabljal, se je ubil, njegova mama pa je zapadla v hudo odvisnost od drog in kmalu po očetovi smrti naredila samomor. Fant je tako ostal čisto sam. Živel je v najeti prikolici, delal pa je na gradbišču.

Hčerka je bila z njim srečna in oče je želel fantu pomagati – vzeli so ga za svojega. Nekega dne mu je oče izročil ključe njihovega doma in mu dejal: “Pričakujem te vsako noč!” Odstopili so mu eno sobo, ki si jo je uredil in opremil.


Fotografija je simbolična.

Oče je danes srečen – mladenič in njegova hčerka pa sta skupaj že 15 let, imata skupno podjetje, podarila pa sta mu tudi tri vnuke! Podarjena priložnost in sprejetost, je vsem spremenila življenje.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del