Quantcast
Radio1_v_zivo


Najsrečnejši človek ali najbolj nesrečen?
Zanimivo | 29. 8. 2020 16:40
Človek, ki je preživel kar sedem hudih nesreč, preden se mu je končno nasmehnila sreča.
Ključne besede:     nesreče    sreča    preživetje    avtobus    avto    letalo    vlak    ljubezen    denar    loterija
Preživel je kar sedem nesreč, preden se mu je nasmehnila sreča!

Frane Selak je Hrvat, ki je nekoč dobil vzdevek "najnesrečnejši človek na svetu". Danes 87-letni Hrvat se je s smrtjo srečal kar sedemkrat.Prvič se je z vlakom vozil iz Sarajeva proti Dubrovniku, ko je prišlo do nesreče, vlak je namreč iztiril in pristal v reki. Umrlo je 17 ljudi!


Frane je uspel priplavati iz reke in si s tem rešil življenje.Takrat je mislil, da je pretental smrt, vendar nesreč v njegovem življenju še ni bilo konec.

 

Naslednjo hudo nesrečo je doživel, ko je padel iz letala, ki je letelo iz Zagreba v Reko. V nesreči je umrlo 19 ljudi, a Frane je spet preživel, ko je filmsko pristal v kopici sena.


Preživel je padec iz letala!

Leta 1966 je bil tudi udeležen v nesreči avtobusa, ki je zapeljal v reko, v tej nesreči so umrli štirje ljudje, Frane pa ponovno srečno preživel.

Minila so le 4 leta in leta 1970 in Frane je ponovno doživel prometno nesrečo na avtocesti, ko je eksplodiral njegov avto - kmalu zatem v letu 1973 se je Frane še enkrat znašel v gorečem vozilu, iz katerega se je tudi nekako izvlekel.

Smrt je ponovno prežala nanj, ko se je zadnji hip in za las izognil smrtonosnemu čelnemu trčenju s tovornjakom tako, da je s svojim avtomobilom zapeljal v prepad. V Zagrebu ga je zbil tudi avtobus.

Človek se vpraša ali je najsrečnejši človek na svetu, saj se je smrti izognil kar sedemkrat ali morda najbolj nesrečen, glede na to, koliko nesreč je doživel?

No, vsekakor se Selaku dogajajo neverjetne stvari. Sreča se mu je nasmehnila leta 2003, ko je na hrvaški loteriji zadel glavni dobitek v višini okrog 800 tisoč evrov. Kupil si je luksuzno hišo, ki p ajo je kasneje prodal in se vrnil k skromnemu življenju.

 

Frane s svojo ljubeznijo.

“Vse kar v življenju potrebujem je moja Katarina. Denar ne spremeni ničesar. Ko sem spoznal njo, sem vedel, da me je življenje nagradilo!”

 

 

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del