Quantcast
Radio1_v_zivo


Posnetek učiteljice, ki je šla na sprehod PRETRESA JAVNOST! Njeni družini se je zvrtelo pred očmi, ko so videli, kaj je sledilo
Žalostno | 20. 8. 2020 6:12
17-letnik jo je ubil in njeno truplo prevažal v kanti za smeti
Ključne besede:     kamera    ulica    učiteljica    brutalno    smeti    kanta    učenec    umor    bizarno    grozljivo    posnetek
Nadzorne kamere so lani ujele 17-letnega mladeniča, ki je na nek sobotni dan v avgustu, ob 14:31 uri po pločniku ulice v modri kanti peljal truplo. To je bilo truplo mame dveh otrok, Lindsay Birbeck, njegove učiteljice.

Ko so mu lani začeli soditi, pa se je izkazalo, da imajo premalo dokazov zoper njega in je bil na prostosti. Letošnji avgust so ga znova poklicali na sodišče in ga strpali v zapor na podlagi posnetkov ter drugih dokazov. Policija je pregledala več tisoč ur materiala posnetkov kamere na ulici, da je našla pravi posnetek - Rocky-ja, ki v kanti prevaža truplo. Dobil bo najmanj 16 let zapora.


V modri kanti za smeti je prevažal truplo sredi belega dne

Vse se je začelo lansko poletje, ko so Lindsay pogrešali skoraj 2 tedna. Izginila je neznano kam in kmalu ugotovili, da je bila brutalno umorjena. Morilec po imenu Rocky Marcioano Price je 47-letnici sledil na poti, ko je se je lanskega avgusta ob 16:03 odpravila na popoldanski sprehod v bližnji gozd. Hčerki Sarah in njenemu fantu je dejala, da se vrne za kakšno uro ter ju vabi na čaj. Ker je ni bilo po več urah od nikoder in od nje ni bilo odziva, je bil čas za alarm. Nesrečnica je bila takrat že mrtva. 17-letni morilec jo je počakal v gozdu in zadavil. Po telesu pa je imela še kar nekaj poškodb, znakov posilstva ni bilo. Nato jo je  slekel, zavil v plastično vrečo in vrgel v smetnjak na koleščkih.  Odpeljal jo je do bližnjega pokopališča in jo zakopal.

Mladeniča so očividci večkrat opazili, kako je obiskoval pokopališče in tam nemirno postopal, kar jim je dalo vedeti, da mora biti nekaj narobe.


Truplo je zakopal na bližnjem pokopališču

Policija je končno našla posnetek iz ulice, kako za seboj pelje modro kanto, nato pa ga je na njem prepoznala tudi Lindsay-jina sodelavka, prav tako učiteljica. Policiji je zaupala kdo je in takoj so stopili v akcijo. Ker niso imeli dovolj dokazov, se jim je izmikal vse do letos. Celo leto so potrebovali, da so zbrali vse dokaze in ga končno spravili za zapahe. Upajo, da dobi dosmrtno ječo, čeprav so mu sedaj določili najmanj 16 let.

Rocky naj bi imel težave z učenjem in po poročanjih psihologov, naj bi bil avtist. Kaj ga je gnalo v to, da je brutalno umoril učiteljico še ne vedo, a bodo zadevi prišli do dna.


Lindsay z družino, z možem in otrokoma
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila - lokalne volitve | Volilna pravila - referendumska kampanja | Seznam predvajanih del