Quantcast
Radio1_v_zivo


''TI SI MENTALNO BOLNA!'' ji pravijo nesramneži, ko vidijo kakšnega fanta ima!
Ljubezen in odnosi | 12. 8. 2020 7:33
Shane in Hannah sta dokaz, da je ljubezen več kot le videz
Ključne besede:     Hannah    Shane    par    invalid    bolezen    ljubezen    nesramno    zaroka    razmerje    videz
Lani sta se zaročila in potrdila, da je njuna ljubezen resnična

Američan Shane Burcaw se je rodil s spinalno mišično atrofijo, genetsko progresivno in pogosto terminalno boleznijo, ki prizadene bolnikovo sposobnost hoje, požiranja in tudi dihanja, veliko pa jih umre že pri zgodnjih letih. A njegova usoda je drugačna, saj ima danes mladenič že 27 let in je dokaz, da se da kljub hudi bolezni živeti lepo ter uživati življenje vsako minuto.


Shane in Hannah

In tako je pred 4-imi leti njegovo življenje dobilo še večji smisel. Spoznal je prelepo Hannah Aylward. Videla ga je na posnetku v enem izmed intervjuju, ga kontaktirala in takoj sta začela navezovati stike. Kmalu sta spoznala, da sta si všeč in začela razmerje. Kar dve leti sta hodila na daljavo, nato pa se je Shane preselil k njej in zdaj že 2 leti živita skupaj.


Ljubi ga zaradi njegovega karakterja in ne videza

Sta nerazdružljiva in počneta vse, kar počnejo zaljubljeni pari. Hodita na zmenke, kosila, v kino, veliko potujeta, se sproščata v bazenu in se veliko crkljata.


Skupaj se veliko crkljata in takole preživljata trenutke v dvoje

Ko se pojavita v javnosti, veliko ljudi misli, da je Hannah njegova negovalka in so precej šokirani, ko izvejo, da je njegovo dekle. Na ta račun sta slišala že marsikakšno pikro izjavo, kot je recimo: ''Kako je lahko tako lepo dekle, s takšnim fantom? Mar ima mentalne težave?'' A se na tovrstne komentarje požvižgata in živita tako, kot jima paše.


Hannah pravi, da ji skrb za svojega fanta ne predstavlja težav, temveč jo polni z ljubeznijo

''Spomnim se, ko je do mene prišla neka ženska, položila roke name in me pogledala z žalostjo v očeh, češ, bog daj temu fantu srečno življenje. Pogledal sem jo nazaj in ji rekel: Zakaj? Jaz že imam srečno življenje.'' je povedal Shane, ki želi, da ga vsi obravnavajo kot normalno osebo in ne kot bolnika.


Rad se šali na svoj račun, zato s svojim dekletom nemalokrat poskrbita za tovrstne črne šale

Veliko jih celo misli, da je mentalno zaostal ali da je na stopnji majhnega otroka, vendar ni res. Njegovi možgani so čisto normalno razviti, stvari dojema tako, kot vsak odrasel človek, ima smisel za humor, je prijazen in neverjetno optimističen.

''Shane se je res izjemen. Je razgledan, zabaven in ljubeč. Rad se pošali na svoj račun in življenje zajema s polno žlico. Ne more razumeti, kako lahko neki ljudje nenehno tarnajo, češ, kako so nesrečni, ko pa so zdravi, imajo obe roki, nogi in lahko svobodno stopajo po tleh ... To je bogastvo, ki ga imamo v sebi in ga ne moremo primerjati s tistim na bančnem računu,'' pove Hannah.


Skupaj veliko potujeta in pravita, da imata v planu še ogromno načrtov

S svojim razmerjem želita ljudem pokazati in hkrati dokazati, da ni nič narobe, če je nekdo v družbi drugačen in izstopa. Hannah pravi, da ljubezen ne izbira po videzu, temveč po tem, kako nekdo čuti. Skupaj snemata tudi videe in jih objavljata na Youtube kanalu, da ljudem prikažeta njuno skupno življenje. Lani sta se zaročila in kaj kmalu bo sledila poroka ...


Hannah med pomerjanjem poročne obleke
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del