Radio1_v_zivo


Po eni najhujših eksplozij nastal ogromen krater! To je ŠOK za celo mesto in državo!
Žalostno | 6. 8. 2020 9:48
Močna eksplozija naredila ogromen krater premera 200 metrov.
Ključne besede:     eksplozija    Libanon    Bejrut    katastrofa    krater
Po eksploziji je nastal ogromen krater premera 200 metrov.

Po hudi eksploziji v Bejrutu, ki je te dni šokirala cel svet in ponovno udarila po že tako (politično in gospodarsko) šibkem mestu, je ostal ogromen krater. Na mestu eksplozije je nastala velikanska luknja, ki v premer meri kar 200 metrov.

Začelo se je s požarom, nato pa je sledila še eksplozija z močnim udarnim valom in gobastim oblakom!


Opustošenje po eksploziji.


V nesreči je po zadnjih poročanjih umrlo več kot 135 ljudi, ogromno število prebivalcev pa je močno ranjenih (okoli 5000).Prebivalci in reševalci iščejo in rešujejo preživele.

Eksplozija se je  zgodila v mestnem pristanišču, kjer so skladiščili velike količine visokoeksplozivnega materiala (amonijev nitrat so nepravilno skladiščili kar 6 let).


Fotografije in video posnetki, ki so nastali po eksploziji, prikazujejo kako velik krater je nastal in kako hudo je poškodovano celo mesto Bejrut.

Uničene so stavbe, razbito steklo leži vsepovsod, poškodovani in uničeni so avtomobili. Iz libanonske prestolnice prihajajo vse bolj pretresljivi posnetki opustošenja, bolnišnice so popolnoma zasedene z ranjenci.


Obupani prebivalci še vedno iščejo svoje sorodnike.


Najhuje pa je ljudem, ki so v tragediji izgubili svoje bližnje ali pa jih še vedno iščejo med ruševinami podrtega mesta.

Eksplozija naj bi povzročila škodo vsaj polovici prestolnice, brez strehe nad glavo pa je ostalo okoli 250.000 ljudi.
Krivca za nastalo tragedijo še iščejo.