Quantcast
Radio1_v_zivo


Uničena 200 let stara skulptura, ker je turist želel čim boljši selfie! Nato je brezbrižno odkorakal dalje!
WOW | 6. 8. 2020 8:35
Avstrijski turist je ob fotografiranju poškodoval dragocen kip in šel dalje, kot da se nič ni zgodilo.
Ključne besede:     kip    muzej    turist    poškodba    polomljeni    prsti    priznal    krivdo
Med fotografiranjem se je naslonil na kip in mu odlomil tri prste.

V muzeju Gipsoteca v Possagnu na severu Italije se je med fotografiranjem z 200 let starim kipom Pauline Bonaparte, avstrijski turist naslonil na kip in ga poškodoval.

50 – letni Avstrijec je bil na ogledu muzeja skupaj s skupino še osmih avstrijskih turistov in odločil se je, da se bo fotorgrafiral s kipom. Naslonil se je nanj in s svojo težo odlomil tri prste na desni nogi kipa, ki je delo znanega beneškega kiparja Antonia Canove. 


Kipu je s svojo težo odlomil tri prste na nogi.

Avstrijec originalnega kipa sicer na srečo ni poškodoval, saj je ta razstavljen v galeriji Borgheze v Rimu. V Possangu je namreč razstavljen mavčni odlitek, v originalu pa gre za kip iz marmorja. 


Originalni kip vojvodinje Paoline Bonaparte iz marmorja je razstavljen v Rimu.


Ko je turist videl kaj je naredil, je šel kar mirno dalje,
kakor da se ni nič zgodilo, vendar so varnostne kamere to nesrečo ujele in posnele.

Vsi gosti muzeja pa morajo po novem ob vstopu pustiti svoje podatke, saj je to del ukrepov proti širjenju koronavirusa. Tako so italijanski policisti turista lahko prepoznali in identificirali.


Sprva so poklicali njegovo ženo, ker je ona pred vstopom v muzej zapisala njune podatke. Žena je ob klicu policije začela jokati in hitela priznavati, da je bi njen mož ta, ki je kipu zlomil prste. Kasneje je vse
priznal tudi njen mož in povedal, da svoje dejanje zelo obžaluje.

Kljub prepovedim dotikanja razstavljenih umetnin, se obiskovalci pravil še vedno ne držijo in tako naredijo muzeju in umetninam veliko škode. Spomnimo se še, kako je leta 2018 neka ženska poškodovala dve umetnini Francisca Goyje in Salvadorja Dalija, ki ju je prevrnila Jekaterinburgu v Rusiji.© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del