Quantcast
Radio1_v_zivo


Kar je v paniki naredila z veliko količino DENARJA je NEVERJETNO!
WOW | 5. 8. 2020 8:49
V paniki pred okužbo s koronavirusom je oprala veliko količino denarja in ga uničila!
Ključne besede:     pranje    denar    pralni stroj    mikrovalovna    pečica    korona    virus    banka    dezinfekcija
Pranje denarja v času epidemije.

Pranje denarja ni najboljša ideja, tudi v času epidemije ne!

V Ansanu v bližini Seoula je neka ženska svoje prihranke v paniki pred koronavirusom dala kar v pralni stroj in oprala. Seveda se je mnogo bankovcev med pranjem popolnoma uničilo, zato jih je gospa nesla na banko in prosila za menjavo bankovcev za nove.


Vsaka banka ima svoja pravila glede menjave poškodovanih bankovcev – v kolikor je bankovec preveč uničen, poškodovan ali neprepoznaven, ga banka zavrne in ne sme zamenjati.


Tako izgleda v pralnem stroju opran in v mirkovalovnipečici ožgan denar.


Gospa je prinesla vsoto 42,000 dolarjev, ki jih je oprala v pralnem stroju na banko. Tam so ji bankovce sicer zamenjali, vendar je dobila manjšo vsoto, saj niso mogli določiti, koliko bankovcev je sploh oprala, tako neprepoznavni in uničeni so bili nekateri.


Banka je lahko zamenjala za približno 19,320 dolarjev, torej je “perica” izgubila oz. uničila kar polovico denarja. Njeni prihranki so tako splavali po vodi.


Kaj pa pečenje denarja
? Je to način dezinfekcije? Ne, ni – banke to seveda odsvetujejo. Vseeno se je na banki oglasila oseba, ki je denar čistila na ta način in ga nekaj uničila.V mikrovalovno pečico je gospod Kim položil bankovce v vrednosti 4,370 dolarjev (ni veliko, je pa to vseeno denar) in prižgal mikrovalove. Koliko časa je tako pekel bankovce ni znano, vsekakor preveč, saj je nekaj bankovcev uničil, vendar manj kot gospa, ki jih je prala v pralnem stroju. Banka mu je denar zamenjala, ne pa vsega, saj ožganih bankovcev ni želela zamenjati.

Pečenje denarja banke odsvetujejo!Banke torej odsvetujejo takšen način dezinfekcije, saj niti ni dokazano, da bi v mikrovalovni pečici ali pralnem stroju lahko denar uspešno dezinficirali in se tako izognili potencialni okužbi s korona virusom.

Ljudje se pač v paniki domislijo vse mogoče načine! Previdno!

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del