Quantcast
Radio1_v_zivo


Po hudi prometni nesreči je umrl hrvaški pevec Rajko Dujmić!
Žalostno | 4. 8. 2020 16:03
Nekaj dni po hudi prometni nesreči se je poslovil vodja skupine Novi Fosili.
Ključne besede:     Novi    Fosili    prometna    nesreča    hrvaški    pevec
Poslovil se je Rajko Dujmić

Po hudi prometni nesreči, po kateri je bil nekaj dni v umetni komi, se je danes, v 66.letu starosti, poslovil  Rajko Dujmić, velik glasbenik, skladatelj in vodja skupine Novi Fosili.


Od srede zvečer se je Rajko Dujmić  boril za življenje na intenzivni negi kliničnega centra Reka, kamor je bil pripeljan po hudi prometni nesreči.


V sredo zvečer je zletel s ceste in padel 11 metrov globoko. V avtu so se sicer odprle zračne blazine, a se je Rajko pri hudem padcu hudo poškodoval, zlomljeni je imel dve rebri, v glavo pa je dobil močan udarec.


Reševalci so na kraj nesreče prispeli zelo hitro, vendar je na poti v bolnišnico Dujmić izgubil zavest, zato so ga v bolnišnici dali v umetno komo. Od tega trenutka dalje pa vse do danes, so se zdravniki borili za njegovo življenje, žal neuspešno.


Rajko Dujmić se je rodil leta 1954 v Zagrebu, njegovo življenje pa je zaznamovala predvsem glasba.Po končanem študiju je postal en najboljših skladateljev zabavne glasbe in veliko prispeval k hrvaški diskografiji.


Fotografija: osebni arhiv


Prvo pesem “Smij se” je napisal pri komaj 13 letih, posnetek lahko slišimo na plošči “Boom festivala” Ljubljana, iz leta 1974.

Igral je kitaro, violino in klavir. Sčasoma je začel igrati v rock skupini, ki se je imenovala “Grupa Marina Škrgatića “ ter v skupini “Crno bijeli” in mnogih drugih.

Ključni trenutek v njegovi glasbeni karieri je bil prihod v skupino Novi Fosili,
s katerimi so uspešno nastopali in prejemali mnoge glasbene nagrade, vse od leta 1976 pa tja do leta 1990. Bili so jugoslovanske zvezde 70–ih in 80-ih let.


Novi FosiliDujmić je avtor vrste uspešnic,ki so vsem generacijam ostale v spominu, kot so: Košulja plava, Za dobra stara vremena, Milena, Šuti moj dječače plavi, Saša in mnoge druge. 

Zagotovo je bil eden od najbolj cenjenih avtorjev v zgodovini hrvaške pop glasbe.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del