Quantcast
Radio1_v_zivo


Mistična graščina zdaj NAPRODAJ,vendar si je nihče ne upa kupiti! Poglej, zakaj!
WOW | 3. 8. 2020 7:35
Ena najbolj skrivnostnih in obiskanih graščin na Irskem je sedaj naprodaj, vendar si je nihče ne upa kupiti.
Ključne besede:     graščina    mistika    atrakcija    naprodaj    legenda    hudič    smrt    temačnost
Najbolj mistična graščina je naprodaj. Si jo bo kdo upal kupiti?

“Loftus Hall” se imenuje graščina na Irskem, ki je znana po mnogih temnih legendah in naj bi bila zakleta. Lastnik se je odločil, da bo graščino prodal, vsi potencialni kupci pa so pred ogledom nepremičnine opozorjeni na njeno temačno preteklost.Temačna notranjost ima ogromno starinskih kaminov.


Graščina naj bi bila ena najbolj mističnih na Irskem.
Lastnik jo je dal na ogled tudi turistom, ki so množično prihajali v mistični grad in vedno po ogledu tudi povedali, da je v ogromni hiši čutiti nenavadne vibracije, nekaj mističnosti in temačnosti zgodovine, ki sega vse v leto 1766.


Stavba je ogromna, na zapuščenih hodnikih pa nisi nikoli zares sam.

 
Mnogo let je med ljudmi krožila legenda o graščini, ki gre nekako takole:

“Neke noči se je v graščini pojavil nepričakovan gost. Ker je zunaj močno deževalo, so ga Lord in Lady Tottenham s hčerko Lady Anne, ki so živeli v graščini, povabili naprej. Da bi jim čas hitreje minil, so za mizo igrali karte.


Ko se je hčerka Lady Anne sklonila pod mizo, da bi s tal pobrala izgubljeno karto, je pod mizo videla, da ima njihov skrivnostni gost namesto nog, presekana hudičeva kopita! Dekle se je tako prestrašilo, da je grozljivo zakričalo in v tem trenutku je skrivnostni gost izginil v pišu plamenov in dima.


Hči Lady Anna je bila v takem šoku, da so jo morali zakleniti v sobo, kmalu po tem pa je umrla.Po njeni smrti so starši in služabniki graščine pripovedovali, da je njen duh še dolgo izgubljen taval po graščini.”

 

Zgrajena je bila na zemlji nekdanjega starega gradu.


Lastnik graščine Aidan je povedal: “V tej graščini imaš ves čas občutek, da nisi sam.”V stavbi je bila nekoč dekliška šola.

Družina Loftus je prevzela graščino že leta 1650, kasneje je bila v tej stavbi tudi šola za dekleta, pa tudi hotel, dokler je nista kupila trenutna lastnika Aidan in Shane leta 2011.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del