Quantcast
Radio1_v_zivo


Na spletu objavila nekaj fotografij z dopusta, nato pa nenadoma ostala BREZ VSEGA!
WOW | 2. 8. 2020 20:01
Med bolniškim staležem si je privoščila dopust, nato pa ostala brez prihodkov.
Ključne besede:     dopust    bolniška    depresija    sreča    zavarovalnica    fotografije    facebook
PO objavi fotografij z dopusta, je ostala brez mesečnega nadomestila!

Nathalie Blanchard, 29 – letnica uslužbenka podjetja IBM iz Quebeca, je bila v dolgem bolniškem stažu, ker je bila depresivna.


Ker je depresija huda psihična bolezen, ji je njen ozdravnik svetoval, naj se poskuša čim bolj sprostiti, umiriti in imeti lepo v življenju. Predlagal ji je tudi, naj si vzame čas zase in naj gre na kakšen umirjen in sproščujoč dopust, kjer bo lahko pozabila na vse svoje probleme.


In Nathalie je storila prav to – odšla je na dopust. Vse lepo in prav, vendar je svoje dopustovanje objavila na družabnem omrežju Facebook, objavila je nekaj fotografij, na katerih je videti nasmejana in prav nič depresivna.


Naslednji mesec pa šok – njeno podjetje ji ni hotelo izplačati mesečne plače oz bolniškega nadomestila! Ko je Nathalie poklicala v svojo službo in vprašala, zakaj ta mesec ni prejela dohodka, so ji v podjetju odgovorili:


Izgleda, da ste sposobni priti v službo, sodeč po vaših objavah na Facebooku.”


Zavarovalni agent je pokazal kar nekaj njenih fotografij, ki jih je objavljala na svojem profilu na Facebooku, od fotografij, kjer se zabava v baru, do veselih prizorov s praznovanja rojstnega dne, pa tudi fotografij z dopusta ni manjkalo.


Vse to je bilo dovolj, da je njeno podjetje smatralo, da je njihova uslužbenka čisto dobro razpoložena in torej zdrava.Po mnenju njenih delodajalcev na objavljenih fotografijah izgleda srečno in sposobno za delo.


Pa lahko nekaj fotografij objavljenih na družabnih omrežjih, dokazuje, da nekdo ni več v depresiji ali kako drugače psihično bolan?


Nathalie je sicer potrdila, da je srečna, v določenih trenutkih, ki so ujeti tudi na fotografijah, vendar se vseeno še vedno spopada z svojimi problemi.

Zavarovalnica, ki zastopa podjetje, v katerem je zaposlena, je priznala, da velikokrat uporabljajo Facebook za sledenje ljudem, ki so na bolniški, ni pa to edini način in dokaz, da je človek zdrav in gre lahko ponovno v službo.

Kakorkoli, če ste na “bolj svobodni” bolniški, pa skočite v tem času na morje, mogoče ni najbolj pametno, da to objavite na družabnih omrežjih, da se vam ne zgodi kaj podobnega!

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del