Quantcast
Radio1_v_zivo


Žena je čutila, da z njim nekaj ni v redu! Pred očmi otrok je naredil nekaj, kar sosedom še zdaj ne pusti spati
OMG/WTF | 20. 7. 2020 8:56
Pograbil je vse tri otroke in psa in se odpeljal, hišo pa pustil v plamenih.
Ključne besede:     psihoza    nasilje    smrt    žena    družina    otroci    antidepresivi    protibolečinske    tablete    alkohol
Daniel s hčerko

Leta 2015 je pek Daniel doživel delovno nesrečo, pri kateri si je poškodoval koleno. Ker ga je koleno ves čas zelo bolelo, je moral jemati protibolečinske tablete in si dnevno mero le teh povečeval brez zdravniškega nadzora. Še več, te tablete je začel kombinirati z antidepresivi in vse skupaj poplaknil z alkoholom.

Njegovo obnašanje se je začelo drastično spreminjati, kar je z zaskrbljenostjo opazovala tudi njegova žena Amanda. Vedela je, da njegovo obnašanje ni normalno in da bo na takšen način nekega dne kar ''eksplodiral''. Stanje se je slabšalo iz dneva v dan. Daniel in Amanda sta bila skupaj 17 let in imela tri majhne otroke.


Daniel in Amanda ob rojstvu prvega otroka

Daniel je vedno bolj izbrabljal protibolečinske tablete skupaj z antidepresivi in alkoholom, ki so v takšni kombinaciji nanj delovala zelo slabo. Julija 2018 se njegovo stanje dokončno poslabšalo. Bil je najbolj depresiven v vseh treh letih. Žena Amanda mu ni znala pomagati, najbolj jo je skrbelo, da si ne bi kaj naredil ali pa škodil družini.

Postajal je vedno bolj paranoičen – prepričan je bil, da sosedje vdirajo v njihovo hišo, prepričan je bil tudi, da se lahko pogovarja s smrtjo. Amanda mu je svetovala, naj preneha z jemanjem zdravil in naj preneha s pitjem alkohola, sploh v takšnih količinah. Odpeljala ga je k zdravniku, ki pa je bil mnenja, da ni nevaren.

7. julija se mu je dokončno zmešalo
– vzel je kladivo in začel razbijati po kuhinji in uničevati pohištvo. Amanda je dojela, da Daniel res ne ogroža samega sebe, ogroža pa njo in otroke. Bil je paranoičen, da ga skuša žena zastrupiti, zato je razbil vse v kuhinji, kar bi ga lahko ogrožalo. Skušala ga je ustaviti, vse so videli tudi njuni otroci, ki so želeli pomagati mami.

Daniel jih je odrinil in porinil na drug konec sobe, zagrabil nož in večkrat zabodel svojo ženo – v glavo, v vrat ter v prsi. Nato je vzel vžigalnik in zakuril kavč v dnevni sobi, da so plameni zajeli vso sobo. Pograbil je vse tri otroke in psa, se odpeljal, hišo pa pustil v plamenih. Prihiteli so sosedje in gasilci, našli umirajočo Amando, skušali so pomagati, vendar so bili prepozni – umrla je zaradi hudih ran in vbodov v prsa.

Amanda je izgubila bitko z življenjem

Daniel je v svoji norosti požgal še prijateljevo hišo, otrokom pa je naročil, da naj rečejo, da se je mami ubila sama.

Nekaj ur za grozljivim dejanjem, je ga je policija ujela, leta 2019 pa je bil obtožen za umor svoje žene, kljub svojemu psihotičnemu stanju.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del