Quantcast
Radio1_v_zivo


Ima seksi postavo, lep obraz, a je na njej nekaj, zaradi česar so jo CELO ŽIVLJENJE GRDO ZMERJALI
Zanimivo | 20. 7. 2020 11:23
30-letnici so rekli, da ne bo živela dolgo ... A so se motili
Ključne besede:     telo    koža    znamenje    zmerjanje    postava    dekle    žalitev    pigment    postava    zdravniki
S ponosom pokaže svoje telo, čeprav je bila v najstniških letih tarča grdih opazk

Ukrajinka Yulianna Yussef (30), ki danes živi na Poljskem, se je rodila z nenavadno boleznijo. Takoj ob rojstvu so videli, da bo drugačna in da je nekaj ''narobe'' z njeno kožo, ki je bila prekrita z velikimi kožnimi znamenji. Njeno otroštvo in kasneje tudi najstništvo je bilo težko, saj je bila deležna grdih opazk in komentarjev, ki jih je slišala na račun svoje kože. Klicali so jo dalmatinka, žirafa in krava. Kljub temu je ostala optimistična in skušala zlobne komentarje preslišati.

Po končani srednji šoli se je življenje počasi uredilo. Začela je sprejemati svoje telo in ga ponosno razkazovati. Ni se več skrivala za dolgimi oblekami in vse več nosila kratka oblačila. Z veseljem je oblekla kopalke, se fotografirala in bila ponosna na svojo drugačnost. ''Zdravniki so bili precej začudeni nad mojo kožo, saj tako ekstremnih znamenj še niso videli. Dejali so mi celo, da ne bom najbrž več dolgo živela in da naj se družina pripravi na najhujše,'' se spominja obiska zdravnika, ko je bila še otrok. Yulianna ni želela, da jo to zaustavi in da zapade v depresijo. Odločila se je, da bo življenje jemala z veliko žlico in vsak dan uživala tako, kot da je njen zadnji. Kasneje se je izkazalo, da je bila njena pozitivna volja ključ do tega, da so se zdravniki motili. Dokazala je, da z boleznijo lahko živi in ji niso šteti dnevi. 

Danes jo ni več sram pokazati telesa v kopalkah, ravno nasprotno, z veseljem to stori. Želi, da se tudi ostala dekleta s podobno težavo spopadejo s tem in s ponosom pokažejo svoje telo. Yulianna ima pigmentna kožna znamenja, ki pa jih strokovno imenujemo melanocitni nevusi. Nastanejo zaradi pomnožitve pigmentnih celic- melanocitov v zgornjih plasteh kože. V melanocitih nastaja pigment melanin, zato so nevusi različnih odtenkov rjave barve, odvisno v kateri plasti kože so melanociti pomnoženi. Lahko so v nivoju kože - lise ali so dvignjeni nad nivo kože- bunčice. Površina je lahko gladka ali nagubana. Na predelih kjer se koža pogosto drgne lahko postanejo pecljati. Iz njih lahko izraščajo dlačice. Najdemo jih tudi na sluznicah, vendar zelo redko.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila - lokalne volitve | Volilna pravila - referendumska kampanja | Seznam predvajanih del