Quantcast
Radio1_v_zivo


Na plaži zagledala nekaj, česar nista še nikoli! Prijela sta se za glavo, ko sta izvedela, kaj sta prinesla domov ...
OMG/WTF | 6. 7. 2020 11:08
Nenavadna najdba ob obali vredna ogromno denarja?
Ključne besede:     nenavadna    najdba    dragoceno    raziskave    kiti    kamen    sprehod    par    obala
Nenavadna najdba na obali

Mož in žena, Steven in Viola, sta se, tako kot vsako jutro, sprehajala po obali Lancashire v Angliji ter iskala svoj jutranji mir. Še slutila nista, kakšna najdba se jima obeta to jutro in kako zelo bo to spremenilo njuni življenji.

Po nekaj minutah sprehoda, je mož opazil nenavaden predmet oziroma nenavaden kamen. Ta je bil velik približno toliko, kot je velika povprečna žoga. Kar pa je še bolj pritegnilo zanimanje para, pa je bil nenavaden in neprijeten vonj. Sprva sta vonjala le mrtve ribe, ta tipičen obmorski vonj, kasneje pa sta zaznala še drugačno vonjavo, ki je nista poznala in nista razumela, od kje prihaja. Nekaj časa sta še razmišljala, kaj narediti, ali bi kamen vzela v roke in ga odnesla domov? Kaj se skriva v tej nenavadni gmoti?Nenavadno in smrdljivo odkritje na obali


Odločila sta se, da kamen odneseta domov in raziščeta, kaj bi to lahko bilo in ali je ta stvar kaj vredna. Kamen sta zavila v ženin šal in ga odnesla domov. Možakar je na družabnem omrežju objavil najdbo in pozval ljudi, da stvar pokomentirajo in skušajo skupaj ugotoviti, kaj to je!


Kar nekaj komentarjev je bilo in veliko različnih ugibanj – nekateri so si kamen razlagali kot del vulkanske skale, ki se je odlomil in pristal na dnu morja, drugi so bili mnenja, da je to del meteorita, ki je pristal na zemlji.


Steven je prijavil najdbo in kmalu so njuno hišo okupirali znanstveniki in raziskovalci ter jo zapečatili, da bi odkrili, kaj se skriva v najdenem kamnu. Steve je le z odprtimi usti stal pred svojo hišo in se čudil. Raziskovalci so predlagali, da se s kamnom opravi magnetni test, s katerim bi ugotovili ali gre za delček meteorja ali ne. Izkazalo se je, da so bila vsa predvidevanja in ugibanja napačna.


“Občutek, ko primem kamen v roke, je nenavaden. Tekstura kamna je kot, da bi bil iz voska. Ko se kamna dotikaš, imaš  mastne oz. povoskane roke!”
je povedal Steven.


Ugotovili so, da v kamnu ni železa, torej ni meteor. Končno so le odkrili za kakšno najdbo gre. Struktura, ki je spominjala na kamen, ni bila nevarna ali strupena, je pa imela značilen vonj, ki je nastajal skozi stoletja, nekateri so celo zatrjevali, da je ta čudna struktura užitna.

Tako imenovana Ambra je stranski product kitov – narejena je v žolčevodih kitov in nato jo izločijo. Precej ogabno, ampak tako zelo redko, da je na trgu vredno kar nekaj denarja.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del