Quantcast
Radio1_v_zivo


TO SO NOVI UKREPI za dopustnike izven meja Slovenije! Nam znova ''grozi'' karantena?
Slovenija | 3. 7. 2020 6:12
Hrvaška znova ni več na seznamu varnih držav!
Ključne besede:     dopust    Hrvaška    tujina    koronavirus    karantena    ukrepi    vlada    novo    morje    bolezen    turist
Vlada je sprejela nove ukrepe

Epidemiološka slika se vztrajno slabša in pričakovati je, da se bo število hospitaliziranih oseb še povečalo. 

Čezmerno obiskovanje diskotek, klubov in zadrževanje v prevelikih skupinah ljudi je pretirano

Težava je v tem, da virus prihaja v notranjost naše države iz tujine, se pravi je njegovo širjenje povezano z večjimi zabavami v gostinskih obratih, čezmejno obiskovanje diskotek in klubov ter ostalih neprimernih druženj v večjih številih ljudi. Vladni govorec Jelko Kacin poudarja, da je tega znatno preveč in se ljudje ne držijo pravil. Ker se razmere slabšajo, bodo povečali nadzor v zdravstvenih domovih in v domovih za starejše občane.

NAM ZNOVA ''GROZI'' KARANTENA?

Pravočasno in učinkovito se vročajo karantenske odločbe in se izvaja strog nadzor nad izvajanjem karantenskih odločb in samoizolacije na domu. 

Kacin še pojasnjuje, da se karantenske odločbe vročajo na sami meji, da ni nobenega zamika in da so hkrati obveščeni vsi, ki morajo biti, tako NIJZ kot ministrstvo za zdravje kot tudi zdravstvena inšpekcija in če je treba tudi policija.

Ljudje odhajajo v rdeče države in se ob povratku v Slovenijo skušajo izogniti karanteni, kar situacijo še poslabšuje. 

Po dopustu v tujini v 14-dnevno karanteno

Vlada bo poskrbela za to, da bo potniku vročena odločba na mejnem prehodu, da bo potnik obveščen o svojih obveznostih in bo od tam odšel direktno na kraj, kjer bo izoliran 14 dni. Karantenske odločbe bodo vročali tako na mejnih prehodih s Hrvaško kot na mejnih prehodih z Madžarsko, saj so nekateri, ki so bili v Srbiji poskušali v Slovenijo priti prek madžarske meje.

Te tri države bodo zeleni seznam zapustile:

- Hrvaška

- Češka

- Francija 


To so države, iz kjer je prišlo v Slovenijo največ okuženih med 22. in 26. junijem:


- 11 primerov iz Bosne in Hercegovine

- 7 iz Srbije

- 4 iz Kosova

- 2 iz Hrvaške

Čeprav se bo morda zgodilo, da tudi Slovenija ne bo več na seznamu varnih držav, zaenkrat o ukrepih, kot so bili v mesecu marcu in aprilu (zaprtje mej, občin in ostalih obratov, ...) zaenkrat še ne poročajo.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del