Quantcast
Radio1_v_zivo


Po nesreči pokazala ODTRGANO ROKO: ''Najtežje je, ker se ne morem sama okopati, obleči in jesti''
Svet slavnih | 2. 7. 2020 9:55
Srbska voditeljica Dea Đurđević je lani v nesreči izgubila roko, a so ji jo prišili nazaj
Ključne besede:     roka    odtrgana    operacija    voditeljica    Dea    Đurđević    Srbija    nesreča    promet
Dea okreva in skuša živeti čimbolj normalno

Srbska voditeljica Dea Đurđević je lansko leto v prometni nesreči izgubila roko, a so ji jo zdravniki uspešno prišili nazaj. Zgodilo se je januarja 2019, ko je obstala v jutranji konici v Beogradu in izstopila iz avta. Mimo je pripeljal avtobus in ji odtrgal roko. Poleg hude poškodbe roke, je imela še zlomljeno medenico, zaradi česar ni mogla nekaj časa hoditi, a je prestala uspešno operacijo, začela s fizioterapijami ter se znova postavila na noge.

View this post on Instagram

Pa zar postoji lepsi par? ?????

A post shared by DEA Djurdjevic (@deadjurdjevic_fp) on


Nekaj tednov nazaj se je pokazala na javnem dogodku Pink televizije. Po dolgem času je oblekla obleko s kratkimi rokavi in pokazala poškodovano roko. Čeprav mora nositi opornico, je njena roka polna brazgotin je privabila kar nekaj radovednih pogledov, a je to nikakor ni zmotilo. Pravi, da je srečna, da dobro okreva in da se je znova vrnila na delo. 


Redno trenira in ostaja optimistična

Dea ves čas ostaja optimistična in hvaležna, da je še živa. Čeprav njena roka ne funkcionira več tako kot pred nesrečo, se trudi, da bi živela čimbolj normalno in znova počela vse tako kot prej. Čaka jo še kar nekaj terapij in dolgega orkrevanja, a se ne bo dala. Prestala je že ogromno operacij, kar jo je izčrpalo, a ji ni vzelo volje. Povedala je še, da dan začne z ogromno količino zdravil, ki pa jih skuša čimbolj zmanjšati. Pravi, da ji je invalidnost spremenila življenje, saj se ne more sama okopati, obleči ali jesti, a je prepričana, da se bo to kmalu spremenilo. Partner ji ves čas stoji ob straniV tem času je pridobila kar nekaj kilogramov, a se s tem ne obremenjuje. Nesreča ji je spremenila pogled na življenje in na vse stvari gleda popolnoma drugače. Hvaležna je za vsak dan posebej in vesela, da ima ob sebi ljudi, ki ji stojijo ob strani ter lahko znova hodi na delo.

Dea pred nesrečo:

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del