Quantcast
Radio1_v_zivo


Skrbna mama preprečila grozljivo napako hčerke in jo pravočasno rešila!
WOW | 26. 6. 2020 10:55
To bi se lahko zelo slabo končalo, če mama ne bi pravočasno ukrepala.
Ključne besede:     google    napaka    violina    nasilje domača    naloga    hčerka    mama
v domačo nalogo se je vrinilo nasilje

Počitnice so tu in otrokom ni več treba skrbeti za šolske obveznosti in domače naloge. Zdaj si lahko oddahnejo tudi starši, predvsem pa mama, ki ima slabo izkušnjo z domačo nalogo svoje hčerke.


Med svetovno epidemiološko karanteno, ki jo je povzročil novi covid-19, so morali otroci večino obveznosti narediti doma. To je velik izziv tako za otroke kot tudi njihove starše. Pomembno je, da otroku starši pomagajo ali pa vsaj preverijo, kako je izpolnil svoje obveznosti.


Na srečo je tudi ta mama pri domači nalogi svojo hčerko preverila, če je ne bi, bi hčerka oddala zelo napačno rešeno nalogo. Kaj se je zgodilo?


Za domačo nalogo je morala napisati nekaj lastnosti in dejstev o določenem glasbilu in izbrala si je violino. Po angleško je izraz za violino “violin”, kar je pomembno vedeti, da bi lažje razumeli zaplet v tej zgodbi.


Deklica si je želela olajšati delo, začela je sicer pravilno, dokler je pisala o violini iz svoje glave, ko pa se je odločila za lažjo pot in si pomagala z stricem googlom, so se se stvari zapletle.


Namesto “violin” je vtipkala besedo “violence”, kar v prevodu pomeni “nasilje”. Seveda domača naloga ni šla več v pravo smer. V opisu kot je: “violina je iz lesa...lahko se jo igra na dva načina...” je deklica začela dodajati vrste nasilja, namesto vrste violin – “1. Seksualno, 2. Samomor, 3.mladostniško, 4. Osebno/intimno in 5. Otroško nasilje “.
Seveda to nima nobene veze z violino, vendar otrok tega ni zaznal, le skopiral besedilo iz googla v svojo nalogo.


K sreči je skrbna mama to pravočasno opazila in hčerki razložila, kje in kako se je zmotila. Mama je svojo izkušnjo izkoristila, da s tem opozori starše na podobne primere.


“Otroci googlajo stvari na speltu, da bi prej končali svoje šolske obveznosti, saj je kopiraj in prilepi lažji proces, kot pisati stvari po svoji pameti, s tem pa se ničesar ne naučijo in lahko celo naredijo popolno zmedo in podajo napačne informacije.”
Je še povedala mama, ki je vesela, da ji je uspelo preprečiti oddajo tako napačne domače naloge.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del