Quantcast
Radio1_v_zivo


Zaradi te deformacije postal atrakcija! To je bilo tudi njegovo orožje.
WOW | 23. 6. 2020 10:37
Zaradi svoje posebnosti je živel drugače.
Ključne besede:     deformacija    človek    jastog    cirkus    atrakcija    orožje
Zraščeni prsti na rokah in nogah

Grady Stiles je bil rojen leta 1937 v Pittsburghu, prijel pa se ga je nadimek “Jastog”, saj je imel prirojeno deformacijo rok in nog. Njegovi prsti so bili zraščeni in njihova deformirana oblika je spominjala na jastogove klešče. Stilesov primer disfunkcionalnih rok in nog je bil kar zahteven, saj ni mogel niti hoditi, večino življenja je tako preživel na invalidskem vozičku.Se pa je naučil uporabljati zgornji del telesa in zato je bil tudi zelo močan.


Zaradi svoje posebnosti je bil atrakcija v cirkuškem svetu, kjer je odraščal ter spoznal svojo ljubezen Mario Tereso, ki je že kot najstnica pobegnila od doma in se pridružila cirkusu. Poročila sta se in imela dva otroka, vendar še zdaleč nista bila srečna. Stiles je začel prekomerno piti in v kombinaciji s svojo izjemno močjo je postajal vedno bolj nasilen do žene in otrok.


Ko se je njegova najstniška hči Donna zaljubila v fanta, ki ga Stiles ni odobraval in se je želela z njim poročiti, ga je Stiles hladnokrvno umoril ravno na večer pred poroko. Na sodišču je brez obžalovanja vse priznal, vendar  zaradi svoje disfunkcionalnosti ni šel v zapor, ampak se je obsojen na 15 let pogojne kazni  mirno vrnil domov. Med sojenjem sta se z Mario Terso ločila, leta 1989 pa ponovno poročila.

Seveda se stvari niso spremenile, Stiles je svojo ženo še naprej nadlegoval in  mučil, dokler ji ni počil film in je najela 17 – letnega soseda, da je ustrelil njenega moža in s tem končala eno najgrozljivejših zgodb naše zgodovine. Na sodišču je povedala, da je to stroila zato, ker bi sicer Stiles pobil celo njeno družino.