Quantcast
Radio1_v_zivo


Svetniki so potrdili rebalans proračuna
| 23. 6. 2020 9:18
Mestni svetniki so zgroženi nad izvedbo prenove bazena v Pristanu
Ključne besede:     Rebalans    proračun    kopališče    Pristan    Maribor
Pristan
Obnovljeni bazen v kopališču Pristan še vedno pušča, stene pa zaradi neurejenega prezračevanja plesnijo.

Mariborski mestni svetniki so včeraj brez razprave potrdili rebalans letošnjega proračuna občine, ki se znižuje za šest milijonov na dobrih 148 milijonov evrov. Znižanje letošnjega proračuna občine je po besedah vodje urada za finance in proračun Mateje Cekić posledica epidemije novega koronavirusa. Davčni prihodki so se sicer zaradi zvišanja povprečnin nekoliko zvišali, a so pričakovani nižji prilivi iz turistične takse, parkirnin, glob, najemnin za poslovne prostore in gostinske vrtove ter počasnejše prodaje občinskih nepremičnin. Temu so prilagodili odhodke iz proračuna.

 

Poleg rebalansa so mestni svetniki na včerajšnji seji potrdili tudi zaključni račun proračuna za lansko leto, ki kaže realizacijo prihodkov v višini 99 milijonov evrov, kar je 16 odstotkov manj od načrtovanega.

 

Mnogo več besed so namenili poročilu o projektu obnove srednjega bazena v kopališču Pristan, saj so zgroženi, da ta še vedno pušča, stene pa zaradi neurejenega prezračevanja plesnijo. Svetniki so zato naročili mestni upravi, naj čim prej določi datum ponovnega odprtja bazena in najde odgovorne za tako dolgo trajajočo sanacijo. Na občini ocenjujejo, da bo obnova bazena stala še okoli 1,7 milijona evrov. Pomanjkljivosti naj bi odpravili do jeseni, a ni znano, ali bodo bazen odprli takrat ali šele po celoviti energetski sanaciji Pristana, ki se je izkazala za nujno potrebno za ustrezno obratovanje bazena.

 

Sejo je sicer zaradi odstotnosti župana Saše Arsenoviča vodil podžupan Samo Peter Medved. Kot je včeraj poročal Večer, je župan Saša Arsenovič obiskal teniški turnir v Zadru, kjer so se pojavile okužbe z novim koronavirusom. Kot je povedal župan, se počuti dobro, vendar bo test iz preventivnih razlogov opravil v sredo.  Vendar pa ni imel stika z igralci in organizatorji, turnir je namreč spremljal z VIP-tribune, na kateri je bil skoraj sam. Župan naj bi se v službo vrnil v sredo. Če se mu bo počutje poslabšalo, pa bo ostal doma.

 

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila - lokalne volitve | Volilna pravila - referendumska kampanja | Seznam predvajanih del