Quantcast
Radio1_v_zivo


Letošnja Agra bo v predvidenem terminu
| 18. 6. 2020 21:41
58. mednarodni kmetijsko živilski sejem Agra bo potekal med 22. in 27. aprilom, v skladu s priporočili NIJZ-a
Ključne besede:     Agra    Pomurski    sejem    avgust    Gornja Radgona
 Foto: Pomurski sejem
Foto: Pomurski sejem

Iz Pomurskega sejma so sporočili, da bo 58. mednarodni kmetijsko-živilski sejem AGRA potekal v Gornji Radgoni v predvidenem terminu od 22. do 27. avgusta 2020. Pospešeno ga pripravljajo v vseh segmentih, ki so pomembni za normalno delovanje kmetijstva in živilstva in z njimi povezanih dejavnosti v obdobju po pandemiji. Ukrepi v zvezi s sejemsko dejavnostjo se sproščajo tudi v drugih državah. To je dodatni razlog, da o poletnih in jesenskih sejmih v Gornji Radgoni razmišljajo optimistično.

Spodbudno mnenje so dobili s strani Ministrstva za notranje zadeve ter s strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje. MNZ ocenjuje, da omejitveni ukrepi na področju zbiranja ljudi ter ponujanja blaga in storitev dopuščajo organizacijo poslovnih dogodkov, kot je sejem AGRA. Pri tem morajo zagotoviti spoštovanje navodil in priporočil NIJZ o izvajanju zaščitnih ukrepov. Inštitut za javno zdravje je tudi že pojasnil, katera so navodila, ki jih je potrebno upoštevati.

Skladno s priporočili so pripravili natančen načrt sejma AGRA, ki upošteva vse potrebne ukrepe in navodila za varovanje zdravja udeležencev sejma.

Hkrati seveda upoštevajo tudi višjo silo, možnost, da se epidemiološka situacija nepričakovano poslabša in Vlada RS sprejme nove omejitvene ukrepe. Zaradi navedenega so se odločili, da bo Pomurski sejem v primeru nenadne odpovedi sejma zaradi višje sile, kot je razglasitev epidemije, zagotovil prijavljenim razstavljavcem vračilo plačanih stroškov najema sejemskega razstavnega prostora v skladu s pogoji razstavljanja, ki se nanašajo na primer višje sile.

Prepričani so, da bo kljub ukrepom za varovanje zdravja razstavljavcev, obiskovalcev in drugega osebja sejem AGRA izpolnil najpomembnejša pričakovanja vseh udeležencev, poslovne, strokovne in širše javnosti.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del