Quantcast
Radio1_v_zivo


Po sončni vzhod na Pohorje
| 5. 6. 2020 8:09
Letos zbiranje fotografij oseb v naravi
Ključne besede:     Društvo Top    Pohorje
Predsednica društva dr. Martina Rauter pravi, da lahko fotografije posnamejo kjerkoli in kadarkoli.
Predsednica društva dr. Martina Rauter pravi, da lahko fotografije posnamejo kjerkoli in kadarkoli.

Mariborsko društvo Top je zadnja tri leta pripravilo zelo odmevno akcijo Po sončni vzhod na Pohorje, v kateri se je samo lani več tisoč ljudi v zgodnjih jutranjih urah peš odpravilo do zgornje postaje Pohorske vzpenjače, od koder je lep razgled na mesto. Zaradi zdravstvenih razmer so se letos dogodku morali odpovedati, bodo pa zbirali fotografije.

Organizatorji so se v sodelovanju s Turističnim društvom gostincev Pohorja odločili pripraviti posebno akcijo z naslovom Moja fotografija ob poletnem solsticiju. Vse pohodnike bodo povabili, da jim od 13. do 28. junija pošljejo fotografije sebe, prijateljev ali ekipe, ki jo bodo posneli nekje v naravi.

Kot je o akciji povedala predsednica društva dr. Martina Rauter, lahko fotografije posnamejo kjerkoli in kadarkoli, kar bolj natančno pomeni nekje na območju Pohorja, Kozjaka, Boča, Maribora, Hoč in Ruš. Objavijo jo lahko na svojem ali njihovem Facebook profilu Ti samo pridi, pri čemer morajo zraven dodati oznako #tisamopridi.

“Vsi, ki bodo v tem času objavili fotografijo z omembo naše strani, bodo sodelovali v žrebanju s privlačnimi nagradami,” je napovedala Rauterjeva in dodala, da bodo žreb nagrad opravili 2. julija. Med vsemi poslanimi fotografijami bodo izbrali deset najboljših in jih z dovoljenjem avtorja razstavili proti koncu letošnjega poletja.

Za privlačne nagrade so poskrbeli člani Turističnega društva gostincev Pohorja, ki ga vodi Milan Klančnik. Med drugim bodo nagrajenci lahko preživeli vikend paket v hotelu Tisa na Hočkem Pohorju, prenočili v hotelu Zarja in gostišču Jelka, odšli na kosilo v različne pohorske koče in turistične kmetije, obiskali savne v hotelih Bau in Bellevue ter smučali in bowlali na Treh kraljih. 

Ker zaradi preprečevanja okužb z novim koronavirusom letos jutranjega pohoda na Pohorje ne bodo izpeljali, so se odločili sončni vzhod neposredno prenašati v nedeljo, 21. junija, od 4.55 do 5.15, ob tem pa obljubljajo veliko dobre volje, glasbe in sonca.

Lani so se prvi pohodniki na pot od spodnje postaje vzpenjače odpravili okoli 3. ure in vse do 5. ure se je do vrha vila neprekinjena množica ljudi. Ko je na cilju legenda slovenske glasbe Vlado Kreslin ob sončnem vzhodu zapel svojo balado Nekega jutra, ko se zdani, je bilo območje med zgornjo postajo vzpenjače in Hotelom Bellevue polno ljudi. Nekateri obiskovalci so si pot navzgor skrajšali s krožno-kabinsko žičnico.


© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del