Quantcast
Radio1_v_zivo


Brezdomca želela ostriči in mu polepšati dan, ko je videla, kaj skriva pod obleko! Poklicala pomoč!
WOW | 26. 5. 2020 11:13
Če ga ne bi pravočasno poslala v bolnišnico, bi lahko celo umrl
Ključne besede:     brezdomec    striženje    pričeska    presenečenje    klošar    noge    bolezen    bolnica
Brezdomcu pomagala in mu znova vrnila vero v ljudi

V Ameriki je na ulicah več milijonov ljudi, ki so ostali brez doma ali so zaradi kakšnih drugih razmer postali brezdomci. Med njimi tudi 57-letni John Lohlen iz Filadelfije, ki je več let zapored prosjačil na različnih koncih mesta, zadnjih nekaj mesecev pa je ostal na enem mestu.

To je opazila tudi ženska po imenu Lolly, ki ga je tam večkrat opazila in nekega dne stopila do njega. 
Bila je ena izmed tistih dobrosrčnih oseb, ki delajo za organizacijo, kjer pomagajo brezdomcem. Nosijo jim spalne vreče, topla oblačila in poskrbijo, da jim je življenje na ulici kolikor se le da ''udobno''.



In ko je Johnu ponudila, da ga ostriže, jo je sprva zavrnil, nato pa ji je le dovolil. Navdušen nad svojim novim videzom, pa je skrival še nekaj, česar ji ni želel pokazati. Lolly je to opazila sama. Videla je, da je z njegovimi nogami nekaj hudo narobe. Dvignil je hlačnice in ji pokazal. Njegove noge so bile v izredno slabem stanju in takoj je potreboval zdravniško pomoč. 



Povedal ji je, da si je poškodoval hrbtenico, nato pa so se mu preko nog razširile okužbe po celem telesu. Ker temu ni posvečal prevelike pozornosti oz. ni prejel prave oskrbe, čez čas ni mogel več stati na nogah, bolečine pa so bile iz dneva v dan hujše. 



Lolly ni oklevala in ga nemudoma spravila v bolnišnico. Takoj so začeli z zdravljenjem in dejali, da so ukrepali še pravi čas. Po nekaj dnevih v bolnišnici se je njegovo stanje izboljšalo. Znova je lahko stal na nogah. Hvaležen in neizmerno vesel, da mu je rešila življenje, je znova dobil vero v dobroto ljudi.



''Če ne bi bilo Lolly, ne bi zaupal ljudem. Ona je postala moja prijateljica, ki mi je vrnila življenje,''
 je dejal John, ki so mu našli toplo sobo v centru za pomoč brezdomcem.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del