Quantcast
Radio1_v_zivo


Začetek prenove zahodne tribune v Ljudskem vrtu
| 22. 5. 2020 10:29
Župan Arsenovič napovedal tudi skorajšnji začetek gradnje garažne hiše pod pomožnim stadionom
Ključne besede:     Arsenovič    gradnja    tribuna
 Ljudski vrt po dokončani prenovi ne bo namenjen več samo nogometu, ampak bo tam mogoče izvajati tudi druge prireditve.
Ljudski vrt po dokončani prenovi ne bo namenjen več samo nogometu, ampak bo tam mogoče izvajati tudi druge prireditve.

V novem tednu se bo začela  rekonstrukcija zahodne tribune. 

Podpisana je pogodba z izbranim izvajalcem rekonstrukcije zahodne tribune Stadiona Ljudski vrt – podjetjem Makro 5 gradnje d.o.o. iz Kopra. V skladu s pogodbo MO Maribor kot naročnik zagotovi finančna sredstva za investicijo v višini 6.158.865,84 EUR z DDV.

Pogodbo so podpisali Aleksander Sasˇa Arsenovicˇ, zˇupan MO Maribor, Igor Hvastja, direktor podjetja Makro 5 gradnje d.o.o., in Tadej Mezˇnar, direktor javnega zavoda Sˇportni objekti Maribor.

Izvajalec je zagotovil, da bodo dela dokončana pred pogodbenim rokom, tako da bo Ljudski vrt lahko gostil UEFA evropsko prvenstvo do 21 let, ki je predvideno naslednje leto junija.

Kot je še povedal župan Saša Arsenovič, bodo znameniti lok zahodne tribune, kljub temu, da so uspeli projekt poceniti za 700 tisoč evrov, obnovili in ga estetsko prilagodili izgledu stadiona, kar prej ni bilo predvideno.

Skupaj z ureditvijo severnega in južnega podtribunja stadiona, ki je v teku, je tako mesto v zadnjih treh letih v Ljudski vrt vložilo že dobrih deset milijonov evrov. Del denarja, predvsem za pripravo dokumentacije, je prispeval tudi klub.

Ob podpisu pogodbe za prenovo zahodne tribune je Arsenovič napovedal tudi skorajšnji začetek gradnje garažne hiše pod pomožnim igriščem ob Strossmayerjevi: "Promotorska vloga za javno-zasebno partnerstvo je objavljena, junija bo pripravljen tudi odlok, interes je velik. S tem bomo v vzhodnem delu stadiona dobili poslovno cono in seveda parkirišča, ki bi sicer morala biti planirana že ob sami izgradnji stadiona. Nikakor namreč ne želim, da je zaradi športa ta del mesta tako obremenjen z avtomobili v času tekem, da stojijo na vseh pločnikih in zelenih površinah. Razmišljamo pa tudi o tem, da bi tam dobili možnost za parkiranje vsaj nekaj avtobusov, to bi potem bila vstopna točka tudi za turiste. Začetek gradnje bi se lahko začel že v nekaj mesecih."