Quantcast
Radio1_v_zivo


Toliko boš plačal, če se boš želel testirati za koronavirus
Slovenija | 21. 5. 2020 9:08
Po slovenskih mestih že poteka samoplačniško testiranje
Ključne besede:     koronavirus    samoplačniško    test    covid    denar    plačilo    
Samoplačniško testiranje za nekaj več kot 90 EUR

Na kliniki za infekcijske bolezni in vročinska stanja Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana bodo v četrtek začeli samoplačniško testiranje na okužbo z novim koronavirusom. Zanj bo treba odšteti 93 evrov, na testiranje pa se bo treba prijaviti prek spleta, so za STA pojasnili v osrednji slovenski bolnišnici. V UKC Ljubljana bodo ob koncu tedna ukinili covid vhod za urgentno obravnavo bolnikov (zadnji vhod z zabojniki in šotori), so še sporočili. 

Pod posebnimi pogoji pa bo ponovno začela obratovati ambulanta za testiranje na virus hepatitisa B in C ter virusa HIV, katere delo je bilo ustavljeno v času epidemije. Ambulanta bo odprta ob sredah med 12. in 15. uro, zaradi zmanjševanja možnosti prenosa okužbe, pa se bo vsak uporabnik na ambulantni pregled moral naročiti prek spletne pošte.


CELJE: Samoplačniško testiranje za 94 EUR

Samoplačniško testiranje na okužbo z novim koronavirusom je pri nas od prejšnjega tedna mogoče tudi v Splošni bolnišnici Celje, kjer se lahko zainteresirani za samoplačniški odvzem brisa naročijo vsak dan med 8. in 16. uro. Kot opozarjajo v bolnišnici, se je treba naročiti vsaj 36 ur pred predvidenim terminom za izdajo izvida. Cena samoplačniškega testiranja v Celju je 94 evrov. Izvid bodo samoplačniki prejeli v 24 urah od odvzema brisa, poroča STA.

Posamezniki, naročeni na samoplačniški odvzem brisa, morajo pred prihodom na odvzem najprej storitev plačati. Nato s potrdilom o poravnani samoplačniški storitvi posameznik ob naročenem terminu pride pred modri zabojnik za testiranje, številka 2, ki je postavljen pred Urgentnim centrom Celje, kjer mu bodo odvzeli bris. Brez potrdila o plačilu storitve ne bodo opravili.

Če bolnik pred prihodom ne bo plačal storitve, bo lahko to izvedel na blagajni v glavni avli poliklinike v času delovanja blagajne, in sicer od ponedeljka do petka med 7. in 11. uro in med 11.30 in 15.00, pred vstopom v bolnišnico pa bo tudi moral izpolniti vprašalnik in opraviti epidemiološko triažo. Vse, ki bi se želeli testirati v celjski bolnišnici, pozivajo, naj plačilo izvedejo pred prihodom na odvzem brisa.


NOVO MESTO: Samoplačniško testiranje za 94 EUR

Samoplačniško testiranje je že od 11. maja možno tudi v Splošni bolnišnici Novo mesto. Za testiranje se je treba najaviti, posebnega čakanja nanj ni, je povedal strokovni direktor novomeške bolnišnice Milivoj Piletič. Po njegovih podatkih je cena testiranja 94 evrov. Na izid je treba počakati 24 ur, ob večjem obisku pa se ta rok lahko nekoliko podaljša, je opozoril. Testiranje poteka v stavbi stare interne bolnišnice poteka vsakodnevno med 9. in 12. uro. Vhod je z zadnje strani, so objavili na spletni strani Splošne bolnišnice Novo mesto.


MARIBOR: Samoplačniško testiranje za 93 EUR

Tudi v Zdravstvenem domu dr. Adolfa Drolca Maribor so v sodelovanju z NLZOH OE Maribor danes začeli z izvajanjem samoplačniških brisov na SARS-CoV-2 . Razlog za tako odločitev je povečana potreba po izvajanju brisov zaradi povečanega prehoda državne meje in ob tem ohranjanju zahtev nekaterih držav po negativnih brisih ob prestopu meje, so sporočili. Test se izvaja z metodo PCR, ki velja kot mednarodno potrdilo pri prečkanju državne meje, cena testiranje in izdaje potrdila pa znaša 93 evrov.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del