Quantcast
Radio1_v_zivo


Kmalu že po obnovljenem delu Slovenske ulice
| 20. 5. 2020 18:18
Izredne razmere zaradi Covid-19 na potek gradbenih del niso vplivale
Ključne besede:     Slovenska    ulica    Murska Sobota    Aleksander Jevšek    obnova    gradbena    dela
 Foto: MOMS
Foto: MOMS

Kot nam je povedal soboški župan Aleksander Jevšek, prenova Slovenske ulice v Murski Soboti, ki se je pričela oktobra lani, poteka po zastavljenem planu. Izredne razmere zaradi epidemije Covid-19 na potek gradbenih del niso vplivale.


Na odseku Slovenske ulice, med hotelom Diana in križiščem z Ulico arhitekta Novaka, so dela v večji meri že končana, manjkajo le še drobna zaključna dela. V prihodnjih dneh pa naj bi že koristili obnovljene površine. Na tem deu naj bi tudi stekel motorni promet, ki bo v tem delu ulice potekal še dvosmerno. Na odseku z Ulico arhitekta Novaka so po načelu krožnega gospodarstva principu krožnega gospodarstva ponovno uporabili odstranjen material, to je granitne plošče, katere se lepo zlijejo z preostalo ureditvijo. Na vogalu Slovenske ulice in Ulice arhitekta Novaka pa je bilo postavljeno novo postajališče Soboškega biciklina, katerega postavitev je bila financirana v sklopu projekta Las Goričko 2020.


Nadaljujejo se tudi dela na odseku od križišča z ulico Arhitekta Novaka do križišča z Zvezno ulico. V mesecu marcu in aprilu so na tem odseku intenzivno potekala gradbeno obrtniška dela. Prenovljena je bila komunalna, električna in telekomunikacijska infrastruktura. Posodobljena sta bila vodovod in meteorna kanalizacija ter urejenih več izkopov za drevesa. V mesecu maju pa bodo izvajali tlakovanja površin in montirali tudi novo javno razsvetljavo. Vrstni red tlakovanja raznih površin prilagajajo. Prednostno tlakujejo površine ob izložbah poslovnih objektov in šele nato cestišče s parkirišči. »Na ta način bo poskrbljeno za udobje pešcev in kolesarjev in dostop do vseh poslovnih objektov. Odprtje ulice pa naj bi bilo predvidoma v juniju. Sočasno potekajo tudi zaključna dela na stranskem odseku Cvetkove ulice, to je med Slovensko ulico in Glasbeno šolo. Položeni so bili komunalni vodi, sledijo aktivnosti tlakovanja in asfaltiranja. Še pred poletjem je na že urejenih površinah načrtovana postavitev razne urbane opreme, kot so klopi, stojala za kolesa, koši za smeti ipd.


Nova podoba pa dobiva tudi ploščad pred Hotelom Zvezda, kjer so dela že v zaključni fazi, manjka le še dokončna ureditev robnega pasu ob krožišču regionalne ceste. Na ploščadi pod kostanju bodo na novo zasijale obnovljene svetilke na prvotnih kandelabrih, kateri so barvno usklajeni s preostalimi detajli na Slovenski ulici. Ureditev je ohranila izgled obstoječega priljubljenega senčnega vrta v središču Murske Sobote. Pod drobnogledom krajinske arhitektke pa sta bili odstranjeni dve najbolj dotrajani starejši drevesi.


V začetku aprila je del gradbene ekipe pričel z deli na območju med Blagovnico in Šopingom. Položen je bil nov vodovod ter del komunalne, električne in telekomunikacijske infrastrukture. V polovici širine ulice poteka širok izkop in novo nasutje gramoznega materiala in priprava sadilnih jam za drevesa. Tudi na tem območju skrbijo za čim bolj urejen dostop do vseh poslovnih objektov. Vozni pas cestišča, del parkirišč in peš površine v območju Blagovnice ostajajo ves čas gradnje na preostalem delu ulice v uporabi za obiskovalce.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila - lokalne volitve | Volilna pravila - referendumska kampanja | Seznam predvajanih del