Quantcast
Radio1_v_zivo


Okužil se je na zabavi in več kot mesec dni ostal v bolnišnici: Mišičnjak je postal ''okostnjak''
KORONAVIRUS | 21. 5. 2020 7:06
43-letnik je shujšal več kot 20 kilogramov in mislil, da ne bo preživel
Ključne besede:     koronavirus    moški    mišice    hujšanje    bolnica    dihanje    covid    okužba    zabava
Mike je koronavirus popolnoma spremenil

''Vsem želim pokazati, kaj ti lahko povzroči COVID-19. Ni važno ali si star ali mlad, lahko močno vpliva nate ter ti pusti vidne posledice,'' je zapisal Mike Schultz, 43-letni zdravstveni delavec iz San Francisca po tem, ko je moral v bolnišnico in se tam boril za življenje.


Imel je 86 kilogramov in shujšal na 63.

Mike je bil vedno v dobri kondicijski formi in večino svojega življenja zdrav. V fitnesu je treniral od 6x do 7x na teden in bil precej krepak. V marcu pa je odšel na festival v Miami, kjer naj bi se tudi okužil, tam pa naj bi se okužilo še približno 38 ljudi, trije moški so celo umrli. 

Ko se je vrnil domov v Boston, pa je po dveh dneh začutil, da se ga nekaj loteva. Dobil je visoko temperaturo in začel težko dihati. 16. marca je šel v bolnišnico, kjer so ga testirali za koronavirus in ugotovili, da ga ima.Prvi dan so ga priklopili na respirator, saj so bila njegova pljuča v izredno slabem stanju. Kasneje so ugotovili, da ga bodo morali intubirati, kar ga je močno prestrašilo. Intubiran je bil skoraj 4 tedne in izgledal je, kot da je v komi, je povedal njegov partner, ko ga je po skoraj mesecu dni videl preko video klica.

''Bil sem tako šibek, da nisem mogel niti držati telefona v rokah ali napisati sms sporočila, saj so se mi roke preveč tresle. Vedel sem, da koronavirus ni hec, a si nisem mislil, da se lahko ravno jaz okužim. Rekel sem si, da sem mlad, vitalen in športen ter mi to ne more do živega ... Hudo sem se motil''.Več kot 8 tednov ni videl svoje družine in prijateljev. Bolezen ga je popolnoma spremenila in vesel je, da si je opomogel ter jo premagal. Nekateri ga obsojajo, da si je sam kriv, da je zbolel, saj je šel v času izbruha virusa na zabavo. Mike v svoj bran pove, da si ni mislil, da bo v tako hudem stanju, saj je bil prepričan, da mu ne more priti do živega. Po 6 tednih je počasi začel prihajati k sebi in okrevati. Po več kot 2 mesecih pa je lahko šel domov iz bolnišnice in dejal, da je znova začel razmišljati o hrani. Zaželel si je McDonald'sa: 2 dvojna cheesburgerja, mali pomfri in jagodni šejk.

''Hrana je bila drugačnega okusa. Zdi se mi, da sem izgubil čut za okušanje,'' pove in doda: ''Ampak je bilo dobro!''
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del