Quantcast
Radio1_v_zivo


Obupala nad tem, da bo shujšala, dokler ni stopila na tehtnico! Danes je postavna, ima seksi moža in otroka
WOW | 19. 5. 2020 11:03
Govorili so ji, da bo večno debela, danes pa je v razmerju in presrečna mamica
Ključne besede:     hujšanje    postava    kilogrami    seksi    šok    hrana    preobrazba    dekle    poroka    otrok    dieta    telovadba
Imela je 122 kilogramov, danes pa je postavna mlada mamica

20-letna Josephine Desgrand iz Avstralije se je odločila, da bo spremenila svoj način življenja, se spravila v red in shujšala. A pot do tega spoznanja ni bila lahka, še težje pa je postalo, ko se je zadeve lotila. Na koncu ji je uspelo, danes je srečna, ponosna nase, zaljubljena in ima prelepo družino. Josi se je od nekdaj spopadala s prekomerno težo in bila že kot mala deklica precej debelušna. Prepričana je bila, da ima to v genih in je pač nemogoče, da shujša. Ko ji je pri 16-ih letih tehtnica pokazala 122 kilogramov pa je  vedela, da je čas za spremembe. Lotila se je več različnih diet, a vedno neuspešno. Počasi se je sprijaznila s tem, da je pač njeno telo takšno kot je in ga more sprejeti. Globoko v sebi pa je hrepenela po spremembi in vedela, da mora nekaj ukreniti. Tokrat se ni lotila diete, ampak enostavno spremenila način prehranjevanja, začela telovaditi in v letu dni izgubila 60 kilogramov.Dejala je, da ni želela diete, kjer bo ves čas lačna in bo noč in dan razmišljala le o hran, ampak najde način prehranjevanje, ki ga bo lahko vodila celo življenje.
Uspelo ji je. S svojega prehranjevalnega seznama je popolnoma črtala sladkor in zmanjšala vnos ogljikovih hidratov v večernih urah. Počasi je njeno telo dobivalo obliko, o kateri je sanjala.''Lagala bi, če bi rekla, da je bila pot lahka. Ni bila, ampak moraš čez to. Ne smeš obupati, saj se rezultati ne pojavijo kar čez noč. Vztrajaš in po pravici povedano precej trpiš. To je dobro. Na začetku sem bila razdražljiva, brez volje, utrujena in zdelo se mi je, da je vse zaman. Nisem želela, da me ti občutki znova spravijo na stara pota in sem vztrajala. Izplačalo se je. Jedla sem drugače, voda je bila moja stalna spremljevalka in telovadila sem večkrat na teden. Vse me je bolelo. Nikoli nisem telovadila več kot eno uro in največkrat 3 x na teden, saj sem vedela, da telo rabi tudi počitek.''  Kasneje se je zaljubila in spoznala fanta, ki jo je celo zaprosil. Zaročila sta se, kaj kmalu pa dobila tudi otroka. Njeno življenje se je spremenilo in prepričana je, da če ne bi shujšala, bi bila še danes nesrečna in najverjetneje sama.''Nikoli si nisem mislila, da v svoje telo vnašam toliko sladkorja. Že s tem, da sem prenehala piti gazirane pijače in jih zamenjala z vodo, sem doprinesla veliko k izgubi teže''.


Pravi, da jo je motiviralo tudi to, ko so ljudje dvomili vanjo in ji dejali, da ji ne bo uspelo. Velikokrat je bila tudi tarča posmeha. Bolečino je pretvorila v uspeh. Gnalo jo je, da vsem dokaže in pokaže, da se motijo. 


Prepričana je, da lahko uspe vsakomur! Kako? Ko je najtežje, ne obupaš, ampak še bolj vztrajaš!
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del