Quantcast
Radio1_v_zivo


Na smetišču našla zavrženo deklico in jo posvojila! Prijatelji so ji rekli, da je nora, čez 2 leti sledi preobrat
Srčkano (cute) | 14. 5. 2020 7:23
Zdravniki so rekli, da deklica ne bo preživela, danes je razigrana in srečna
Ključne besede:     deklica    smetišče    odpad    glava    bolezen    posvojitev    hčerka    mama    ljubezen
Mama jo je zavrgla in pustila med smetmi, Sarah ji je rešila življenje

Sarah Conch (29) je več mesecev delala na Haitiju kot terapevtka in pomagala ubogim v lokalnem pediatričnem centru. Nekega dne pa je skozi vrata centra vstopila ženska, v naročju pa je držala 3 mesece staro hčerko. Dejala je, da ji je ime Nika in je bolna. 


Njena mama je bila prostitutka in ni želela skrbeti za ubogo deklico

Ugotovili so, da ima hidrocefaluso, ki je rezultat prekomernega nastajanja likvorja (možganske tekočine) ali motnje njegove resorpcije (privzema). Pri dojenčku povzroči prekomerno povečanje obsega glave.


Nika se je rodila s hidrocefaluso, kar pri dojenčkih poveča obseg glave

Sarah je želela tako deklici, kot njeni mami zagotoviti boljše življenje in jima pomagati. Mama ji je povedala, kje živita in naslednji dan ju je obiskala. Sledilo je nepričakovano. Ko je vstopila v zanemarjen prostor, je na tleh, na kupu smeti opazila deklico Niko, čisto samo. Izkazalo se je, da jo je mama, ki je delala kot prostitutka zapustila. 
Sarah je deklico vzela s seboj v center in ji zagotovila vso zdravstveno oskrbo, ki jo je potrebovala. Zdravniki so jo podrobneje pregledali in dejali, da ima le še nekaj mesecev življenja. Kljub temu jo je želela obdržati in ji vsaj za nekaj časa polepšati življenje. Ni obupala in vsak dan skrbela za njo.Čez čas se je posvetovala s kirurgi, ki so deklici omogočili operacijo in ji zmanjšali obseg glave. Nika je uspešno prestala operacijo in bila je izven smrtne nevarnosti. Kljub dvomom zdravnikov, da nima več dosti življenja pred sabo, je lepo rasla in se razvijala. Počasi je okrevala, zato se je Sarah odločila za posvojitev. 

Tako zdravniki, kot njeni prijatelji so bili precej skeptični glede njene odločitve in so celo menili, da ja malce nora. Ni jih poslušala in sledila svojemu srcu. Odločila se je prav. V času postopka posvojitve je spoznala tudi partnerja, ki ji je z veseljem stal ob strani in bil za, da deklico skupaj posvojita. Mala Nika je tako dobila ljubečo družino, topel dom in prelepo življenje, ki ji ga njena mama ne bi mogla nuditi nikoli.  Danes je razigrana in dobrovoljna deklica, ki jo imajo vsi radi. Sarah pravi, da ne obžaluje ničesar in je presrečna, da jo je takrat vzela k sebi.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila - lokalne volitve | Volilna pravila - referendumska kampanja | Seznam predvajanih del