Quantcast
Radio1_v_zivo


Premium hrana za pse Dino je poslastica, ki se jo vaš ljubljenček ne bo naveličal!
Oglas | 20. 5. 2020 9:40
Privoščite vašemu kosmatincu le najboljšo hrano
Ključne besede:     dino    hrana    pes    premium    razkužilo    septaderm
Dino hrana za pse predstavlja popolnoma uravnotežen obrok

Dino predstavlja popolnoma uravnotežen obrok in vsebuje vse sestavine, potrebne za kužkov zdrav in pravilen razvoj. Hrana je narejena le iz kakovostnih sestavin, izbranih pod strogimi kriteriji, brez konzervansov, umetnih barvil in arom ter na voljo po dosegljivih cenah.

Izmed petih kategorij DINO hrane boste gotovo našli enega tudi za vašega kužka:
- Dino Puppy
- Dino Adult
- Dino Active
- Dino Sensitive
- Dino Select.

Ali je DINO primeren za vašega kužka?

Z izbiro in nakupom popolne hrane v veliki meri vplivamo na zdravje in življenjsko dobo naših ljubljenčkov. Rezultati testiranj ter izkušnje iz trga nam zagotavljajo, da smo s hrano DINO® sestavili optimalen in okusen obrok za vašega psa, ki skrbi za vse njegove najpomembnejše življenjske funkcije ter s tem pomembno vpliva na zdravje našega psa.

Na policah trgovin lahko zasledimo ogromno hrane za pse in pogosto se nam v tej poplavi ponudb zgodi, da se nikakor ne moremo odločiti, katero hrano naj izberemo. Hrana je proizvedena pri številnih proizvajalcih ter različne kakovosti. Najpogosteje je cena tisti odločujoči faktor, na podlagi katerega izbiramo hrano za naše ljubljenčke in se končno odločimo za nakup. Veterinarji pa danes vedno glasneje opozarjajo, da vsaka hrana ni dobra hrana. S prehrano krojimo zdravje naših kužkov. Neustrezna hrana slabe kakovosti jim lahko škoduje, medtem ko z uporabo uravnotežene hrane, ki vsebuje dovolj kakovostnih, nujno potrebnih hranilnih snovi za življenje, skrbimo za zdravje in dobrobit svojih ljubljenčkov. Najboljšo hrano za psa je težko izbrati.

Podobno kot ljudje imajo tudi psi različne individualne potrebe in zahteve in na različno hrano se lahko tudi odzivajo različno. Pri izbiri hrane moramo predvsem v prvi vrsti upoštevati potrebo po hranilnih snoveh glede na starost in aktivnost našega psa. Pri izbiri pazljivo preglejmo tudi sestavine. Naj bo v obroku večji delež mesa, meso pa naj bo boljše kakovosti (sveži viri mesa, dehidrirano meso, mesna moka), saj je kot takšno bolje prebavljivo in bolj polnovredno. Izogibajmo se hranam, ki namesto mesa vsebujejo »samo« stranske proizvode iz proizvodnje mesa ter večji delež žitaric.



Če smo lastniki psa, ki ima težave s prebavo, dlako, alergijami moramo vedno pomisliti tudi na to, da mu morda hrana, ki jo uporabljamo, ne odgovarja. Včasih je potrebno kar nekaj časa, da najdemo hrano, ki bo našemu psu ustrezala. Vedno pa je pomembno tudi to, da vsakokrat, ko menjavamo hrano, to storimo postopoma, da se pes, njegova prebavila nanjo privadijo. To storimo tako, da novo hrano kakšen teden mešamo s trenutno hrano, ki jo dajemo, dokler povsem ne preidemo na novo vrsto hrane. Če je potrebno, se posvetujte z veterinarjem, ki bo odkril vzrok vaše težave ter obenem pomagal pri izbiri hrane.

Lek Veterina d.o.o. je podjetje z dolgoletno tradicijo iz Lipovcev pri Murski Soboti, kjer proizvajamo in prodajamo izdelke za zdravje in nego živali. Izkušena ekipa strokovnjakov na področju prehrane domačih živali je svoje znanje prenesla tudi na področje prehrane hišnih ljubljenčkov in na trg lansirala lastno blagovno znamko briketirane premium hrane za pse, Dino®. Dino® premium hrana za pse je briketirana hrana, ki predstavlja popolnoma uravnotežen obrok in vsebuje vse sestavine, potrebne za kužkov zdrav in pravilen razvoj. Narejena je iz kakovostnih sestavin, izbranih pod strogimi kriteriji, brez konzervansov, umetnih barvil in arom.

Ker razumemo, da ima vsaka starostna skupina psov svoje potrebe, so vam na voljo hrane Dino v 5 kategorijah:

- Dino® PUPPY za mladičke
- Dino® ACTIVE za mlade, aktivne pse
- Dino® ADULT za odrasel, manj živahne pse
- Dino® SELECT za starejše pse
- Dino® SENSITIVE za bolj občutljive pse

Ker gredo tudi psi v svojem obdobju skozi več različnih izzivov, smo v Leku Veterini pripravili tudi prehranska dopolnila kot je NutriSel® Pet z vitamini ali NutriBio® PET s probiotiki, oba v obliki praška ali tablet.

Ker je skrb za zdravje živali hkrati tudi skrb za zdravje ljudi, so v našem portfelju tudi izdelki za nego kot so mazilo za roke Vetaseptal in pršilo Dermo Spray s cinkom za nego poškodovane kože. Vse to najdete na spletni strani www.moj-dino.si.



V času svetovne pandemije Covid-19 so se pokazale potrebe tudi po razkužilih in povpraševanje po njih presega ponudbo. Država spodbuja domačo proizvodnjo in tudi podjetje Lek Veterina je odgovorilo na izzive današnjega časa in začelo s proizvodnjo dezinfekcijskih sredstev. Skladno s svojim motom 'predani zdravju živali' podpiramo koncept biovarnosti tako živali kot ljudi, kar dokazujemo z registrirano proizvodnjo razkužil in drugih biocidnih pripravkov.

Za boj proti Covid-19 smo razvili razkužilo Sept-A-Derm, dezinfekcijsko sredstvo za roke ter Sept-A-Derm Profi, dezinfekcijsko sredstvo za prostore in opremo. Razkužili sta na osnovi etanola v koncentraciji > 80 % in imata potrjeno baktericidno in fungicidno delovanje, skladno z ECDC smernicami pa ga lahko uporabljamo tudi kot virucidno sredstvo. Podrobnosti najdete tudi na www.lek-veterina.si
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila - lokalne volitve | Volilna pravila - referendumska kampanja | Seznam predvajanih del