Quantcast
Radio1_v_zivo


STARŠI, POSLUH! To se bo zgodilo, če otroka ne boste poslali v šolo!
KORONAVIRUS | 12. 5. 2020 6:33
Otrok mora nujno v šolo! Doma lahko ostane le v primeru, da ima zdravstvene težave
Ključne besede:     šola    vrtec    dom    šolanje    preverjanje    obveznost    koronavirus    otrok    starši    izjava    podpis
Otrok mora obvezno v šolo!

Šole in vrtci se počasi odpirajo. Otroci bodo po 2 mesecih končno spet stopili skozi vrata vrtca in sedli v šolske klopi, kar pa nekaterim staršem povzroča skrbi. V strahu, da bi se njihov otrok okužil ali imajo kakšne druge razloge, bi ga radi še naprej zadržali doma oz. ga šolali tako, kot do sedaj. 

Sekretar na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport Damir Orehovec pa je poudaril, da je osnovna šola obvezna, zato se morajo učenci prvega vzgojnega - izobraževalnega obdobja vrniti v šolo. Tisti, ki pa bodo zaradi zdravstvenih razlogov še vedno ostali doma, pa bodo morali imeti opravičilo.

Če otroka ne bo v šolo, bodo preverili, kaj se dogaja

Poudarja še, da imajo nadzorne institucije, ki bodo preverjali tiste otroke, ki jih bodo starši doma zadržali brez razloga ali znakov bolezni. V tem primeru bodo preverili, kaj se dogaja in temu primerno ukrepali. 


Če otrok nima zdravstvenih težav, mora v šolo!

Otrok ne more v šolo brez podpisane izjave, da je zdrav

Starš bo moral podpisati izjavo, s katero potrjuje vrnitev svojega otroka v vrtec ali šolo in z njo sporoča, da otrok v zadnjih 14 dneh ni bil bolan. S tem bodo potrdili, da je otrok zdrav, ni imel simptomov bolezni kot so: povišana temperatura, kašelj, glavobol, slabo počutje, boleče žrelo, nahod, težko dihanje, driska, itd. in ni bil v stiku z osebo, ki je imela koronavirus. 


Starši bodo podpisali izjavo in z njo potrdili, da se otrok vrne v šolo ali vrtec

Prav tako se z izjavo zavežejo, da bodo skrbno spremljali zdravstveno stanje otroka, kot je zapisano v navodilih in ga zadržali doma, če bodo opazili, da se slabo počuti ter se ga nekaj loteva.

Kateri otroci pa ne bodo smeli v šolo? Si preberite TUKAJ!
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del