Quantcast
Radio1_v_zivo


Bolnišnica se vrača v ustaljene tire
| 7. 5. 2020 9:58
Ambulante že normalno delujejo
Ključne besede:     Splošna bolnišnica Celje    ambulante    bolniki    triaža
 bolnica
Vstop pacientov v bolnišnico še naprej poteka preko triaže, ki jo izvaja medicinsko osebje na glavnem vhodu.

Število bolnikov, okuženih s koronavirusom, ki so se zdravili v celjski bolnišnici, se je tako zmanjšalo, da so oddelek za intenzivno interno medicino že lahko zaprli. Na oddelku za infekcijske bolezni so trenutno le še trije bolniki, vendar bodo tudi na tem oddelku kmalu začeli sprejemati druge bolnike. Postopno na način dela, ki je bil pred razglasitvijo epidemije, prehaja tudi večina ostalih bolnišničnih oddelkov.

 

V zadnjih dneh tako specialistične ambulante že dosegajo približno 85 % rednega programa, radiologija približno 80 % rednega programa (MR program v višini 70 %), urgentne zdravstvene storitve pa v višini 80% prejšnjega obsega dela, pri čemer je od tega cca 20 % obravnav v COVID19 delu. Večina ambulantnih specialističnih storitev se izvaja, izjema so le nekateri dermatološki in okulistični pregledi, ki se izvajajo v omejenem obsegu in kardiologija, ki znova začenja z delom ambulant v teh dneh. Na operativnem področju izvajajo približno 70 % rednega programa, z delom začenjajo vse stroke, v prihodnjih dneh z določenimi vrstami operativnih posegov tudi maksilofacialna in oralna kirurgija ter ORL. Postopoma bodo začeli povečevati tudi program invazivne srčne diagnostike.

 

Pacientov ne bodo več naročali po telefonu, ampak bodo ti prejeli pisno vabilo po pošti z datumom in terminom obravnave. Skupaj z vabilom bodo prejeli tudi anketni vprašalnik. Če bodo na vsa vprašanja odgovorili negativno, bodo lahko prišli na pregled v bolnišnico. Ob vstopu v bolnišnico bo izpolnjeni anketni vprašalnik preverila triažna sestra in s svojim podpisom potrdila navedeno, prav tako bo ob sprejemu v ambulanto zdravstveno stanje glede akutne okužbe dihal pregledal in potrdil še zdravnik. Tako potrjen anketni vprašalnik bo postal del pacientove medicinske dokumentacije.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del