Quantcast
Radio1_v_zivo


V Šenčurju se začenja gradnja vila blokov
| 23. 4. 2020 7:20
»Služba na pragu doma« - nova kadrovska stanovanja v Šenčurju
Ključne besede:     Šenčur    Ržišnik Perc    vila blok    Jurij
Vila bloka Šenčur

Kot prvi na Gorenjskem so v skupini Ržišnik Perc skupaj z občino Šenčur pred dvajsetimi leti zagnali razvoj poslovne cone. Poslovna cona Šenčur se je hitro polnila in je zagotovila podjetjem mesto za poslovno udejstvovanje ter razvoj. Mnoga podjetja med njimi delujejo preko regijske in državne meje, so uspešna in so skupaj ustvarila preko 1.500 delovnih mest.

Gorenjska razvojna os med Kranjem in Mengšem (s poslovnimi conami v Šenčurju, na letališču Brnik, v Mengšu in v Komendi) se v zadnjih desetih letih nadpovprečno razvija. Po oceni je nastalo na osi skupaj preko 10.000 novih delovnih mest. Stanovanjska politika na državni in na lokalni ravni se na problem zagotovitve ustreznih stanovanj praktično ni odzvala.

Ideja najemniških kadrovskih stanovanj je pravzaprav logična posledica, ki izhaja iz potreb zaposlenih in s tem tudi podjetij. V podjetjih skupine Ržišnik Perc so spoznali, da so možnosti osebnega razvoja  sodelavcev in kvaliteta življenja tesno povezana s pogoji bivanja.

"Mlada podjetja zaposlujejo tudi mlade sodelavce in ni nam vseeno, da se soočajo s stanovanjskim problemom. Ustreznih najemniških stanovanj – oz. »prve strehe nad glavo« za mlade v ožji in širši okolici praktično ni!", poudarjajo v skupini Ržišnik Perc. 


 

Ržišnik Perc skupina kot investitor in Gorenjska gradbena družba kot izvajalec navkljub trenutnemu zastoju velikega dela slovenskega gospodarstva vstopajo v nove investicijske projekte in tako odpirajo gradbišče dveh stanovanjskih vila blokov v občini Šenčur.

Vila bloka Jurij
razpolagata skupaj s 29 stanovanji, dvema bivalnima enotama za 4 študente in prostori za predšolsko varstvo otrok.
Vila blok »Jurij 1« s 17 stanovanji bo primarno ponujen podjetjem v Poslovni coni Šenčur, ki nameravajo stanovanja oddati v najem svojim zaposlenim.
Vila blok »Jurij 2« s 12 stanovanji in dvema bivalnima enotama je primarno namenjen bivanju zaposlenih iz skupine Ržišnik Perc in njihovih štipendistov.
Skupna investicijska vrednost projekta znaša 6 milijonov evrov, predajo stanovanj načrtujejo za poletje 2021.

 

 

 

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del