Quantcast
Radio1_v_zivo


Z otrokom v naročju se je javila iz karantene in s tekstom pod sliko zmedla javnost: ''A nam ona laže?!''
Zanimivo | 24. 4. 2020 13:25
Uspelo ji je zanositi pri 48-ih! Rodila zdravo deklico, ki ima danes eno leto
Ključne besede:     zanositev    nosečnost    menopavza    otrok    rojstvo    starost    karantena    tekst    mama
Ne morejo verjeti, da je to njen otrok in celo mislijo, da laže :)

Fiona McCluskey (49) se je z možem Darrenom kar 14 let trudila dobiti otroka, a jima nikakor ni uspelo. Prvič sta začela delati na otroku leta 2004, ko je imela 33 let. Bila sta na medenih tednih na Jamajki, a ni šlo po načrtih. Po tem sta poskušala še večkrat, a vedno ne uspelo. Dve leti sta se trudila zanositi po naravni poti in nato ugotovila, da bosta morala poiskati zdravniško pomoč. 


Dve leti sta želela otroka spočeti naravno, nato sta se odločila za umetno oploditev, a jima tudi to ni uspelo

Strokovnjaki so jima svetovali postopek zunajtelesne oploditve (IVF), ki sta ga po prvotnem neuspehu ponovila še 4-krat, za kar sta skupaj odštela kar 57.000 evrov, eden izmed poskusov pa se je končal celo z zunajmaternično nosečnostjo.

Fiona, zaposlena v marketingu je tako živela v nenehnem stresu, saj je imela poleg izredno zahtevne službe, ki je pogosto od nje zahtevala delo pozno v noč, še ginekološke težave. To jo je nemalokrat spravljajo v obup in misel, da bo kdaj mama, je bila iz dneva v dan bolj nemogoča. 


Pri 48-ih letih je rodila zdravo deklico Ello Jane

Ko se je bližala k svojim 45 letom, pa je že začela kazati znake menopavze. Par kljub temu ni obupal in sta vztrajala. Odločila sta se, da gresta še korak dlje in pomoč poiščeta v Evropi. Odšla sta na zdravljenje v Barcelono in tokrat jima je končno uspelo. 

V upanju, da bi pridobili čim več jajčnih celic, so začeli na kliniki jajčnike spodbujati. Od dvanajst do šestnajst dni je vsak dan jemala hormonske preparate. Predpisali so ji hormone za vzpodbujanje menstruacije in kmalu je zanosila. 


Danes ima deklica eno leto 

Umetna oploditev je uspela in lansko leto, meseca maja je rodila zdravo deklico Ello Jane. ''Nikoli si nisem mislila, da nama bo uspelo. Želela bi si, da bi mama postala prej, ampak sem hvaležna, da imam sploh možnost biti mama in opravljati to izjemno poslanstvo, ki se mu reče materinstvo''.


Ella Jane mesec dni nazaj :)

Fiona je presrečna, čeprav velikokrat sliši kakšen neprimeren komentar, češ, da to ni njen otrok ali da je njena babica, saj je dejansko prestara za mamo. Na začetku se je s tem še obremenjevala, zdaj, ko pa ima ob sebi malo deklico, ji nič ne pride do živega.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del