Quantcast
Radio1_v_zivo


Posebna akcija čiščenja
| 22. 4. 2020 9:49
Dan Zemlje 2020 ne bo šel neopazno mimo, sporočajo z mariborske občine
Ključne besede:     Maribor    Zemlja    parki
 Ne moremo se množično organizirati na terenu, lahko pa vsak zase naredimo nekaj za čisto mesto.
Ne moremo se množično organizirati na terenu, lahko pa vsak zase naredimo nekaj za čisto mesto.

Vsak zase lahko kaj naredi za  naše čisto mesto Maribor.

To je poziv vsem posameznikom, da na svoji poti  v naravo, vzeme s sabo vrečko, rokavice in razkužilo ter poberimo odpadke na naši poti in na ta način obeležimo svetovni dan Zemlje.

V Mestni občini Maribor so imeli kar nekaj načrtov, kako ga bomo letos praznovali. 
Vsako leto ta praznik našega planeta obeležimo z različnimi okoljskimi projekti in dogodki za širšo javnost. Mestna občina Maribor je za letos načrtovala več akcij, v katerih bi očistili problematična območja v naši občini – od reke Drave z njenimi nabrežji do Stražunskega gozda. “Zaradi trenutne epidemiološke situacije čistilnih akcij – ki so najbolj uspešne, če se jih udeleži veliko ljudi – seveda ne bomo izvedli.Vseeno pa dan Zemlje 2020 ne bo šel neopazno mimo,” sporočajo z mariborske občine.

A je epidemija sve postavila na glavo. 

Ne moremo se množično organizirati na terenu, lahko pa vsak zase naredimo nekaj za čisto mesto. 

Ko bomo šli danes na sprehod v naravo v bližini svojega doma, bomo vzeli s sabo vrečko ali dve ter rokavice in razkužilo; če bomo videli v parku, gozdu, na zelenici ali ob cesti manjše odpadke, jih bomo pobrali, dali v vrečko in odnesli s sabo. Na poti domov bomo vrečko z odpadki odvrgli v svoj smetnjak ali pa odnesli na začasno zbirno točko v svoji mestni četrti oziroma krajevni skupnosti. 

Po vsej občini so pripravili 17 takšnih točk, po eno v vsaki MČ in KS. Zbirne točke bodo odprte od 9. do 18. ure, samo ta dan. Po tem odpadkov tam več ne bo dovoljeno odlagati. MOM in Snaga bosta poskrbeli, da bodo še isti večer vsi tako zbrani odpadki odpeljani na deponijo. 

Ves dan bodo na terenu, v bližini zbirnih točk, tudi mariborski medobčinski redarji in inšpektorji, ki bodo spremljali odlaganje odpadkov.

Odpadkov od doma oziroma kosovnih odpadkov tja ne bo dovoljeno prinašati.

Občane, ki bodo v naravi opazili odvržene večje odpadke oziroma naleteli na divja odlagališča, prosijo, da o tem obvestijo medobčinski inšpektorat na številko 040 205 953.

 

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del