Quantcast
Radio1_v_zivo


Zaradi koronavirusa bila v komi, ko se je zbudila in pogledala pod odejo, pa je sledil NOV ŠOK
Zanimivo | 23. 4. 2020 11:40
Ko se je zbudila, je opazila, da ni več noseča: Izvedela, da je rodila s carskim rezom med komo
Ključne besede:     koma    rojstvo    koronavirus    otrok    carski    rez    šok    mama    presenečenje    nosečnost
Preživela koronavirus in rodila medtem, ko je bila v komi

Angela Primachenko iz Washingtona je bila v 33. tednu nosečnosti, ko je izvedela, da ima koronavirus.

Vse se je začelo, ko je dobila blage simptome, ki so jo spominjali na alergijo. Bila je utrujena, čutila je močne bolečine v mišicah in vse to pripisala tudi nosečnosti. Predtem ni nikoli imela nobenih zdravstvenih težav. Ker je želela biti prepričana, da ni nič kaj hujšega, se je odpravila v bolnišnico, kjer so jo testirali za covid-19. Testi so pokazali, da je pozitivna, kar jo je pošteno prestrašilo.


V 33. tednu nosečnosti izvedela, da ima koronavirus

Njen razlog za strah pa ni bil odveč, saj se je njeno stanje, ko je prispela v bolnišnico, že močno poslabšalo in so jo morali priklopiti na respirator.

27-letnica je bila kmalu v tako slabem stanju, da so se bali za njeno in otrokovo življenje. Nekaj dni pozneje, 22. marca so jo dali v umetno komo, s čimer so zaščitili tako njo, kot njeno še nerojeno hčerko.


Bilo je tako hudo, da so jo morali dati v umetno komo

Po 2 tednih, dne 6. aprila, ko se je zbudila iz kome, pa je sledilo novo presenečenje. Prijela se je za trebuh in ugotovila, da ni več noseča. Izvedela je, da je teden dni nazaj rodila s carskim rezom. Na svet je privekala hčerka, ki sta jo s partnerjem poimenovala Ava. 


S carskim rezom rodila hčerkico Avo

Deklico so takoj testirali za koronavirus in si oddahnili, ko so bili rezultati negativni. Prav tako so testirali njenega partnerja Davida in skoraj leto dni staro hčerko, ki sta bila prav tako negativna. Oba sta lahko v živo videla novorojenko in jo prvič vzela tudi v naročje. Angela pa svoje hčerke ni smela v živo videti še nekaj dni, zato jo je lahko gledala le preko video klica. 


Šele po 14-dneh od njenega rojstva, jo je lahko vzela v naročje

To je bilo zelo težko obdobje za 27-letnico, ki se je spopadala s težko boleznijo, hkrati pa še ni smela videti svoje hčerke. 

Po 2 tednih so Angelo spet testirali in vsi testi so bili negativni. Takrat je bil čas za snidenje in končno je lahko v roke vzela Avo ter jo privila k sebi. Pravi, da je bil to njen najlepši dan in je nepopisno hvaležna vsem zdravnikom, ki so se borili za njeno življenje ter rešili tako njo, kot deklico. 


27-letnica je hvaležna, da je preživela in premagala bolezen

Angela je bila v izredno slabem stanju in strah pred tem, da bi umrla tako ona, kot hčerkica, je bil velik. Njena družina se je bala zanjo in za malo Avo. Na srečo se je vse končalo dobro.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del