Quantcast
Radio1_v_zivo


Vsi odjemalci pri GEN-I so prejeli znižane račune že za marec
Oglas | 24. 4. 2020 6:33
Najugodnejši dobavitelj električne energije, je svojim preko 164.000 odjemalcem za mesec marec pravilno obračunal popuste
Ključne besede:     obračun    Gen-i    odjemalec    marec    energija    elektrika
Pri Gen-i so se v času krize hitro odzvali

Krško, 17. april 2020, GEN-I, najugodnejši dobavitelj električne energije, je svojim preko 164.000 odjemalcem za mesec marec pravilno obračunal popuste, ki izhajajo iz upoštevanja vladnih ukrepov in dodatnega znižanja tarif električne energije za 15 %.

V GEN-I so se ob napovedanih proti-kriznih ukrepih vlade na področju zaračunavanja električne energije in lastni odločitvi o dodatnem znižanju cen tarif električne energije naglo odzvali ter s podporo zalednih in IT služb omogočili pravočasne in pravilne račune za dobavo elektrike v mesecu marcu.

GEN-I je vsem svojim gospodinjskim odjemalcem in malim poslovnim odjemalcem na izdanih računih za marec 2020 upošteval oprostitev plačila obračunske moči in prispevka SPTE in OVE, ki jih je za blaženje posledic korona virusa sprejela država. Poleg tega so bile na vseh teh računih obračunane tudi 15 % nižje cene tarif električne energije, ki jih je za tri mesece kot simbol solidarnosti in družbene odgovornosti svojim odjemalcem zagotovil GEN-I.

''V medijih smo zaznali, da nekateri dobavitelji kar 60.000 odjemalcem niso uspeli pravilno obračunati popustov, ki izhajajo iz vladnih ukrepov, saj naj bi bili računi že natisnjeni. V GEN-I smo imeli približno 16.000 računov že natisnjenih, a smo se za naše odjemalce potrudili, račune popravili in s tem omogočili, da so bili prav vsi GEN-I odjemalci deležni nižjih računov že v marcu,'' so zapisali.

V izogib nesporazumom ponovno podajajo spremenjene postavke, ki so bile upoštevane na računih za dobavo električne energije v marcu:

Električna energija po dejanski porabi/pavšalu na tarifah VT, MT, ET s 15 % popustom Obračunska moč 0,00 EUR

Prispevek SPTE in OVE 0,00 EUR

Glede na različno razumevanje višine znižanja računa so pripravili pregled prihrankov za 3 različna merilna mesta GEN-I s 3, 8 in 14 kW obračunsko močjo.

V tabelah (kliknite tukaj) si lahko ogledate izračune prihrankov za ponazoritev vpliva ukrepov vlade in dodatnega znižanja s strani GEN-I.

Vladni ukrep oprostitev plačila obračunske moči in prispevka SPTE in OVE zniža znesek računa za:

- 4,44 EUR + DDV pri 3 kW obračunski moči,

- 11,84 EUR + DDV pri 8 kW in

- za 24,28 EUR + DDV pri 14 kW obračunski moči.

Odstotek prihranka je zaradi odvisnosti od porabe lahko zelo različen – v njihovem primeru med 25 in 31 %.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del