Quantcast
Radio1_v_zivo


Fotografija policista, ki je otroka okopal v službeni kuhinji, te bo pretresla
Žalostno | 19. 4. 2020 10:40
Njegova mama je bila tako pijana, da ni vedela, kako je otroku ime
Ključne besede:     fotografija    policist    otrok    kopanje    mama    iztrebek    žalostno    kuhinja    korito    deček    aretacija
Policist je okopal otroka mame, ki je vozila pod vplivom alkohola in ni vedela zase

Zgodilo se je neke noči v ZDA v Virginiji, ko je policist Derek Graham skupaj s sodelavci nadzoroval promet v mestu. V daljavi je zagledal avto, ki je čudno vozil in ko je pripeljal mimo, ga je ustavil. Naletel je na prizor, ki ga je pretresel.

Voznica je bila pijana, na zadnjem sedežu pa je imela pripetega enoletnega sinčka. Bil je brez majice, hlač, ves pobruhan in je dobesedno sedel v lastnem urinu ter iztrebkih. Mamo so takoj prijeli in odpeljali na policijsko postajo. Bila je tako pijana, da niti ni vedela otrokovega imena. V času postopka aretacije so dečka prav tako odpeljali na postajo, kjer je zanj poskrbel Derek. Ni ga mogel gledati v takšnem stanju, zato ga je okopal kar v kuhinji, v pomivalnem koritu na policijski postaji.''Sem tudi sam oče in me je ta prizor močno prizadel. Nisem ga mogel pustiti v lastnih iztrebkih in ga gledati v takšnem stanju''.

V pomivalno korito je nalil toplo vodo, dal nekaj šampona in dečka okopal. Enoletnik je takoj nehal jokati in neznansko je užival v peneči kopeli. Dereku se je ogrelo srce, ko je videl kako srečen in zadovoljen je. ''Zaudarjal je in prepričan sem, da mu mama ni nudila nobene topline ter ljubezni. Tako hvaležen je bil, ko je končno dobil nekaj pozornosti,'' se spominja in še doda: ''To delo opravljam že veliko let, a je bil to eden najbolj srceparajočih prizorov, kar sem jih videl''. Ker na policijski postaji niso imeli plenic ali ostalih pripomočkov za nego dojenčka, ga je po koncu kopeli zavil v toplo brisačo in privil k sebi. Našel mu je celo nekega medvedka in mu ga dal. Deček se je stisnil k Dereku in videti je bilo, da še kako potrebuje ljubezen.

''V takem trenutku pozabiš na to, da si policaj, kaj so zakoni in kako se moraš obnašati na delovnem mestu ... Enostavno sem poslušal svoj očetovski instinkt in poskrbel za otroka''.