Quantcast
Radio1_v_zivo


Dobil prvega otroka in od direktorja prejel sporočilo, ki ga je zadelo v dno duše
Žalostno | 15. 4. 2020 12:07
Direktor ga je odpustil, ker ni prišel na delo, saj je želel biti ob ženi
Ključne besede:     direktor    služba    otrok    novorojenček    odpustitev    nesramno    žalostno    oče    izguba
Slika je simbolična

Novopečenega očka Lamarja Austina iz New Hampshiera so iz službe odpustili po tem, ko je dobil svojeg prvega otroka in tisti dan ni prišel na delo. Njegova srčna želja je bila, da bi bil zraven ob ženi in priča veselemu dogodku. 

Bil je bivši vojni veteran, ki se je kasneje zaposlil kot varnostnik v nekem podjetj in tam delal en mesec, brez prostih dni. Povedali so mu, da mora biti prve tri mesece brez prestanka prisoten na delu in vedno na razpolago, ko se ga potrebuje, drugače ga bodo odpustili. Lamar je to vzel resno. Svoje delo je opravljal vestno, odgovorno in brez težav pokrival izmene sodelavcev, ko so ga za to prosili, dokler ni napočil dan, da postane oče.

Žena je dobila popadke in bi potreboval uslugo, ki pa mu je žal nihče ni mogel nuditi. Sodelavec, ki bi moral priti na delo je ostal ujet v prometu in sporočil, da ga ne bo. Lamar pa je že teden dni prej napovedal direktorju, da z ženo pričakujeta otroka in jo bo moral kmalu odpeljati v porodnišnico. Ta mu je odgovoril, da to ne bo možno in bo dobil odpoved, če ga ne bo na delovno mesto.In Lamarja naslednji dan res ni bilo, saj je odšel z ženo v porodnišnico, kjer je rodila. Dogodek, da dočaka rojstvo otroka in je ob teh trenutkih ob svoji partnerki, mu je pomenil več, kot pa služba.

Čeprav se je v enem mesecu dokazal, da je pošten, vesten in svoje delo opravlja brez napak, to direktorju ni bilo dovolj in mu je poslal sporočilo: ''Od danes naprej niste več zaposleni pri nas''.

(Ne)srečni novopečeni očka je tako ostal brez dela, a kljub temu srečen in zadovoljen, saj je dočakal najlepši trenutek svojega življenja - rojstvo svojega otroka. Ko je novica prišla v javnost so se mnogi razburili in dejali, da si česa takšnega ni zaslužil in je direktor pravi pra*ec, ki nima niti kančka sočutja.