Quantcast
Radio1_v_zivo


V Radovljici akcija "Nakupujem varno, ostajam zdrav"
| 9. 4. 2020 15:50
Občina Radovljica in Štab CZ v sodelovanju s krajevnimi skupnostmi in prostovoljci izvajata preventivno akcijo »Nakupujem varno – ostajam zdrav« pred vsemi prodajalnami z živili na območju radovljiške občine.
Ključne besede:     Radovljica    trgovine    preventiva
Radovljiški župan Ciril Globočnik je pohvalil zaščitna ravnanja prebivalcev

Občina Radovljica in Štab CZ občine Radovljica v sodelovanju s krajevnimi skupnostmi in prostovoljci danes izvajata preventivno akcijo »Nakupujem varno – ostajam zdrav« pred vsemi prodajalnami z živili na območju radovljiške občine.
Z akcijo želijo prispevati k ozaveščanju občanov o varnem nakupovanju v trgovinah in ustreznem obnašanju v zaprtih javnih prostorih. Kupce želijo poleg tega opozoriti na pomembno vlogo zaposlenih v trgovinah, ki tudi v času epidemije omogočajo našo nemoteno oskrbo.
Prostovoljci pred trgovinami spodbujajo občane, da pri nakupih upoštevajo napotke trgovcev in so do njih uvidevni. Opozarjajo na primerno razdaljo, pravilno uporabo zaščitnih mask in rokavic ter higieno rok. Rokavice iz lateksa kupcem tudi razdeljujejo. V akciji sodeluje več kot 50 prostovoljcev. Zaposlenim v trgovinah pa so danes razdelili skupaj 2.700 kirurških mask iz zaloge civilne zaščite.

Napotki za varno uporabo zaščitnih mask in rokavic
Uporaba maske in rokavic je le del zaščitnih ukrepov, ki delujejo, če jih uporabljamo pravilno in kombiniramo z razkuževanjem oziroma ustrezno higieno rok.
Pri uporabi maske je pomembno pravilno nameščanje in snemanje brez dotikanja maske, prijemamo le za elastike, pazimo tudi, kam jo odložimo, če imamo pralno masko. Če je maska za enkratno uporabo, pa jo odvržemo v koš za mešane odpadke.
Uporaba rokavic je učinkovita, vendar pa moramo upoštevati, da z dotikanjem izdelkov in površin na rokavice lahko nanesemo tudi virus, ki ga nato prenašamo naprej. Zato je pomembno pravilno snemanje rokavic ter razkuževanje oziroma temeljito umivanje rok in ustrezno shranjevanje in čiščenje izdelkov, ki smo jih prinesli iz trgovine. Tudi rokavice sodijo v koš za mešane odpadke.
Upoštevanje napotkov o distanci in drugih navodil prav tako prispeva k naši varnosti in varnosti drugih okoli nas.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del