Quantcast
Radio1_v_zivo


Razkužili bodo stavbo doma
| 8. 4. 2020 10:39
V domu upokojencev se okužba še naprej širi
Ključne besede:     Dom upokojencev Šmarje pri Jelšah    okužbe    oskrbovanci    koronavirus
 DOM
Včeraj so razkužili 3. nadstropje stavbe doma, do konca tedna bodo razkužili celotno stavbo.

V Domu upokojencev Šmarje pri Jelšah je v torek število okuženih z novim koronavirusom naraslo na 137, kar je šest več kot dan prej. Sicer pa v domu danes nadaljujejo z razkuževanjem prostorov, ki so ga začeli včeraj. 


Razkuževanje izvaja Nacionalni laboratorij za zdravje, okolje in hrano. Preko regijskega štaba Civilne zaščite Zahodne Štajerske so danes vpoklicali štiri gasilce Prostovoljnega gasilskega društva Steklarna Rogaška Slatina in šest poklicnih gasilcev dekontaminacijske enote Poklicne gasilske enote Celje, ki pomagajo pri začasni preselitvi stanovalcev, njihovih osebnih stvari in opreme.


Člani PGD Šmarje pri Jelšah bodo podrli razkuženi šotor, ki je v preteklih dneh služil za garderobo zaposlenih. V prihodnjih urah bosta postavljena dva bivalna zabojnika, v katerih bosta ločeni garderobi za zaposlene in osebje, ki oskrbujejo stanovalce doma. Območje okoli doma pa je zavarovano.Kot je napovedala direktorica doma Gordana Drimel, bodo 31 stanovalcem, ki več ne kažejo znakov okužbe, v treh dneh znova odvzeli brise. Prav tako se je na delo vrnila prva okužena med zaposlenimi.


Za zdravstveno stanje stanovalcev doma skrbi zdravniška ekipa Zdravstvenega doma Šmarje pri Jelšah ter osebno ali prek telefona specialisti iz celjske bolnišnice. Pomagajo tudi zdravstveni delavci regionalnih zdravstvenih zavodov, prostovoljci, študenti in šmarska civilna zaščita.


V šmarski občini je bilo včeraj 145 okuženih s koronavirusom, kar je dva več kot v ponedeljek.