Quantcast
Radio1_v_zivo


Število okuženih še narašča
| 7. 4. 2020 9:48
Uradnih podatkov o okuženih v domu ne sporočajo več
Ključne besede:     Dom upokojencev    Šmarje pri Jelšah    koronavirus    okužbe
dom upokojencev
Večina okuženih stanovalcev ima le blage bolezenske znake.

Število okuženih v Domu upokojencev Šmarje pri Jelšah je vsak dan večje. Čeprav v domu uradnega števila okuženih ne sporočajo več, naj bi bilo  v nedeljo z novim koronavirusom okuženih 119 stanovalcev in zaposlenih, kar je sedem več kot v soboto. Za posledicami okužbe je  tako iz doma umrlo 10 oskrbovancev, ki pa so vsi imeli še druge bolezni.
 

 

Večina stanovalcev v domu nima večjih zdravstvenih težav in ima le blage bolezenske znake. Bolnišnično zdravljenje je predvideno le v primeru poslabšanja zdravstvenega stanja in izrazitih kliničnih znakov, ki bi lahko ogrozili življenje. Napotitve v bolnišnico odreja zdravnik in niso v pristojnosti zaposlenih doma upokojencev.

 

 

V Šmarju pri Jelšah so sicer ta konec tedna iz državnega skladišča na Rojah dobili  večjo količino zaščitne opreme. Nato pa so ugotovili, da zaščitni plašči niso imeli ustreznih certifikatov. Uradni govorec vlade Jelko Kacin je sicer dopustil možnost, da so pri pakiranju kakšni certifikati izpadli. Drugače pa naj bi bilo z opremo vse v redu.

 

 

Skupaj je v Šmarju pri Jelšah uradno s koronavirusom okuženih 137 ljudi.