Quantcast
Radio1_v_zivo


V Ljubljani bodo prenovili Dunajsko cesto
| 3. 4. 2020 12:54
Prenovili bodo celoten odsek od Obvozne ceste do križišča z Vilharjevo cesto.
Ključne besede:     prenova    Dunajska cesta    kolesarska steza    mehanizem CTN
Dunajska cesta bo dobila kolesarske steze in površine za pešce

V ponedeljek, 6. aprila 2020, bodo začeli prenovo Dunajske ceste, v sklopu katere bodo uredili tudi nove kolesarske steze in površine za pešce.  Prenovili bodo celoten odsek od Obvozne ceste do križišča z Vilharjevo cesto.

V prvi fazi bodo dela potekala na odseku med Obvozno cesto in severno obvoznico. Nato bosta sledila še odseka od severne obvoznice do Baragove ulice in od Dimičeve ulice do Vilharjeve ceste.

Ureditev kolesarskih in peš površin na Dunajski cesti sodi v projekt ureditve kolesarske mreže v MOL, podprt z mehanizmom CTN, ki ga delno financirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj, v okviru del pa bomo obnovili tudi talno in horizontalno prometno signalizacijo, javno razsvetljavo, odvodnjavanje in avtobusna postajališča.

Izvajalec del je Trgograd d.o.o., partnerja pri gradnji sta podjetji Komunalne gradnje d.o.o. in Prenova – Gradbenik d.o.o. 

Izpogajana vrednost investicije je 5.360.737,99 EUR brez DDV. Od tega delež sofinanciranja znaša 1.460.434,05 EUR brez DDV.


Zapora Dunajske ceste