Quantcast
Radio1_v_zivo


On je slep, ona pa ne more hoditi! To kar počneta skupaj je precej neobičajno, a ju sprošča
Zanimivo | 3. 4. 2020 10:12
Našla sta skupno strast ... pohodništvo
Ključne besede:     par    slepota    invalid    pohodništvo    strast    hobi    hoja    navezanost    prijatelja
Trevor je slep, Melanie pa ne more hoditi, a sta skupaj prava pustolovca, ki obožujeta pohodništvo

Melanie in Trevor prihajata iz Kolorada. Spoznala sta se na tečaju prilagojene vadbe boksa in se kmalu spoprijateljila. Ugotovila sta, da sta oba zaljubljena v naravo in gibanje, a zaradi okvar telesa tega ne moreta početi tako, kot to počno običajni ljudje. Prišla sta na idejo, da bi skupaj začela s pohodništvom in združila moči.Melanie se je namreč rodila z okvaro hrbtenice, Trevor, ki jih ima 42, pa je pri 37-ih letih zaradi glavkoma oz. zelene mrene izgubil vid. 

Povezala ju je strast do narave, aktivnosti na prostem in predvsem želja po pohodništvu. Skupaj sta izoblikovala tim in šla pustolovščinam naproti. Postala sta nerazdružljiva in skupaj osvojila že marsikaj. ''On ima noge, jaz pa oči,'' je povedala 29-letnica, ki jo Trevor nosi v posebnem nahrbtniku, prilagojen njenim meram. 

''Saj bi ji  zaračunal to, da jo nosim naokoli, ampak je tako odlična vodnica, da ji je vse poplačano,'' se je še pošalil.  Melanine je med drugim tudi profesionalna pevka, zelo zabavna in sposobna vodnica, ki zna enkratno opisati teren pod nogami, doživeti opiše pokrajino in vse naokoli, še pove Trevor, ki je vesel, da je spoznal takšno prijateljico.  ''Medsebojno sodelovanje nama je ljubše od tega, kot da bi bila odvisna od pomoči prijateljev. Nikomur nisva v breme. Oba imava odgovornost, si pomagava, paziva drug na drugega in pri tem neznansko uživava,
'' povesta in dodata, da se med hojo veliko smejita ter da sta sanjski tim. Z objavami slik na Facebooku želita sporočiti tudi ostalim ljudem, da naj jih nič ne zaustavi pred tem, da ne bi počeli tisto, kar jih veseli. Želita spodbuditi vse, da razmišljajo izven okvirjev, uživajo življenje in se ne obremenjujejo z okolico.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del